Ónody Gomperz Tamás Megvan ki a felelős az UEFA világraszóló botrányáért: Gyurcsány!

Megvan ki a felelős az UEFA világraszóló botrányáért: Gyurcsány!

A felelős

A világ egyik lekorruptabb szervezete ma kínos botrányba keveredett. Nem, most kivételesen nem a Fideszről van szó, hanem az UEFA-ról. A tehetséges sportolók teljesítményén élősködő, trottyos bűnözők által vezetett, szemérmetlenül sok pénzt elnyelő labdarúgó szövetség néhány órája kísérletet tett arra, hogy 16 darab papírcédulát összepárosítson egy sorsolásnak (kacsintó emoji) nevezett eljárással, de az első próbálkozás éppen annyira volt sikeres, mint a FC Felcsút feljutása a BL főtáblájára.

Az UEFA sajnálatos technikai malőrnek minősítette ezt a korántsem váratlan fejleményt, hiszen inkább az volna meglepő, ha azok az ingyenélők, akik egyedül a labdarugótornák helyszínének kiválasztásáért átvett bőröndnyi kenőpénz átszámolásában mutattak fel eddig figyelemreméltó szakértelmet, képesek lennének megbirkózni azzal a feladattal, amit a káposztásszömörcei általános iskola karácsonyi tomboláján minden évben megoldanak hiba nélkül.

Viszont. Ha már idekevertük az elején a Fideszt, akkor vegyük észre azt is, hogy miért nevet mindenki az UEFA-n, és miért rajonganak milliók a magyar polgárok teljesítményén élősködő, trottyos bűnözők által vezetett, szemérmetlenül sok pénzt elnyelő kormánypártért.

Azért, mert jobban ismeri a témabirtoklásra épülő játékot, amelyben az nyer, aki témavesztés után agresszívebben támad vissza.

Miközben az UEFA technikai malőrt emlegetve szabadkozik, a Miniszterelnökséget vezető miniszter lefegyverző gátlástalansággal vezeti le a mai interjújában, hogy miért az ellenzék a korrupt akkor, amikor - a rendszerváltás óta példátlan módon - egy államtitkár bukik le a bírósági végrehajtók kiválasztásáért átvett bőröndnyi kenőpénz számolgatása közben.

"A helyzet ugyanis az, hogy Magyarországon a jobboldalon, ha valakivel szemben akár csak a gyanúja is felmerül a korrupciónak, annak rögtön következményei vannak. Nincsen semmilyen bírósági ítélet Völner Pállal szemben, aki mégis lemondott, és a mentelmi joga felfüggesztését kérte. A baloldalon ezzel szemben azt látjuk, hogy semminek nincs következménye – akár Cseh Katalin uniós pénzcsapolására, akár Gyurcsány Ferencre, akár a Városháza ügyére gondolunk." – cselezte ki a kissé lomha kérdezőt a megbízható söprögető, semmit sem törődve azzal, hogy az állami tendereket elnyerő vállalkozó luxusjachtján nyaraló minisztertársára a gyanúnak akkora árnyéka vetült, mint a felcsúti stadion VIP-páholya.

Ha az UEFA kommunikációját is a Karmelita kolostorból intéznék, akkor a technikai gikszer elismerése helyett ezzel a becsúszó szereléssel akadályozták volna meg az ellenfél labdakihozatalát: 

"A helyzet ugyanis az, hogy UEFA-nál, ha akár csak a gyanúja is felmerül a sorsolási hibának, annak rögtön következményei vannak. Nincsen semmilyen bírósági ítélet azzal kapcsolatban, hogy elcsalnánk a sorsolást, mégis azonnal megsemmisítettük az eredményt. A kosárlabdaszövetségnél ezzel szemben azt látjuk, hogy semminek nincs következménye" 

Mennyivel jobban hangzik, nem?

És akkor a középkezdésből egyből kapura emelt, védhetetlen gyurcsányozásról még nem is beszéltünk.

- Čeferin úr, ki a felelős azért, hogy az UEFA még egy sorsolást sem tud rendesen lebonyolítani?

- Mr. Gyurcsány.

Ennyi - ahogy egy másik futballügyi szaktekintély, az MTK elnöke mondaná. 

Black

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.