Jelen Kiállunk az alantas módon megtámadott Krekó Péter mellett

A Jelen hetilap munkatársai szolidaritásukat fejezik ki a kormánymédia és a jelenlegi rezsim közismert figurái által alantas módon megtámadott Krekó Péter iránt.

Nem csak azért, mert Krekó Péter politológus, szociálpszichológus többünknek barátja, és olyasvalaki, akinek emberi tisztességében sosem kételkedtünk. Nem is csak amiatt, mert tudományosan megalapozott, korrekt, tényekkel alátámasztott, ugyanakkor világos és elvi alapokon álló szakmai véleményére mindig számíthatunk.

Az őt támogató petíció melletti kiállás oka az is, hogy a Krekó Péter ellen az elmúlt hetekben kibontakozó propagandahadjárat mintapéldája annak, hogyan működik a hazugság gépezete. Olyasvalakit vádolnak oltásellenes politikai hangulatkeltéssel, aki már évek óta jelzi megszólalásaiban, tanulmányaiban, könyvében az oltásellenesség súlyos veszélyét. Egy e témában tett angol nyelvű nyilatkozata alighanem tudatos félrefordítására alapított hamis állítás abszurd következtetésekre vezetett vele kapcsolatban a kormánymédiában. Mégpedig éppen azon összeesküvés-elméletek „logikája” alapján, amelyekről Krekó Péter tudományos munkáiban rendszeresen publikál. Azóta Krekó Péter nem csak politikai propagandahadjárat céltáblája, hanem súlyos személyes fenyegetések elszenvedője is.

A Krekó Péter elleni indulatkeltés a kormánypropaganda terméke, személyének célkeresztbe állítása politikai akció.

Úgy tűnik, végképp elfogytak az érvek a hatalom oldalán, ha egy elemzőre rászállva, érveit érdemben egyetlen ponton sem cáfolva, kizárólag a hisztéria nyelvén tud reagálni a felelőtlen kormányzati politikát érő megalapozott kritikára. De a demokrácia oldalán állók is hibát követnének el, ha nem állnának a megtámadott tudós és elemző mellé. A Krekó Pétert érő mostani támadások nem kivételt képeznek, hanem a fennálló rezsim hétköznapi működéséhez tartoznak.

Szolidaritásunk így nem csak Krekó Péternek szól, hanem a demokráciának, a tényeknek és a tudománynak, valamint a véleményszabadság ügyének is.

A Krekó Pétert támogató, egyúttal az online uszítást elutasító petíció elérhető a Szabad aHang oldalán.

Tisztelt Olvasónk!

Ön az elmúlt percekben a Jelen cikkét olvasta. Köszönjük érdeklődését!
Ha tetszett, olvassa el a többi cikkünket is, amelyek előfizetéssel érhetők el.