Ónody Gomperz Tamás Kovács Zoltán esete a cenzúrával

A kormány egy éve vezette be a cenzúrát az egészségügyben a járványhelyzetre hivatkozva. Újságírók nem készíthetnek felvételeket a kórházakban, az egészségügyi dolgozók nem nyilatkozhatnak a sajtónak, az Operatív Törzs szóvivői a hatóságok által előzetesen megszűrt kérdésekre adnak ellenőrizhetetlen válaszokat. Miért baj ez? Többek között azért, mert a pártállami időszakot felidéző intézkedés megfosztja az állampolgárokat attól, hogy a valóságnak megfelelő információkhoz jussanak, pedig a védekezéssel és az oltással kapcsolatos egyéni döntéseiket is alapvetően befolyásolná, ha tisztában lennének az ellátórendszer leterheltségével és a helyzet súlyosságával.

A magyarországi független média a mai napon nyílt levélben követelte a cenzúra eltörlését a kormánytól. Az állampárt egyik főállású cenzora így reagált a kezdeményezésre:

Kérdéseink a következők:

  • Miért zavarná meg a kórházban folyó munkát, ha az ott dolgozók beszámolnak a sajtó munkatársainak a tapasztalataikról, úgy ahogyan ezt a szabad világ valamennyi országában megteszik?
  • Miért zavarná meg a kórházban folyó munkát, ha a sajtó munkatársai készíthetnek vagy publikálhatnak felvételeket erről a heroikus munkáról, úgy ahogyan ezt a szabad világ valamennyi országában megtehetik?
  • Ha a felvételek és a nyilatkozatok megzavarják a kórházban folyó munkát, akkor Szlovákiától Kanadáig miért nem alkalmaznak az ottani kormányok a magyarországihoz hasonló cenzúrát?
  • Ha a magyar kormánynak van igaza, és a cenzúra szükséges, akkor miért van a járványnak több áldozata Magyarországon mint Szlovákiától Kanadáig bárhol?
  • Zoltán, nem zavar titeket kicsit sem, hogy pont olyanok lettetek mint a régi komcsik?

Tisztelt Olvasónk!

Ön az elmúlt percekben a Jelen cikkét olvasta. Köszönjük érdeklődését!
Ha tetszett, olvassa el a többi cikkünket is, amelyek előfizetéssel érhetők el.