Ónody Gomperz Tamás Lenintől vett Rákosi-idézettel kampányol a Fidesz

Zengjük a dalt üde mámoros ajakkal

Keleti nyitás, Moszkvában átvett Barátság Érdemrend, Budapestre helyezett orosz kémbank, a Kínai Kommunista Párthoz hű egyetem felépítése, a Tienanmen téri kommunista emlékmű megkoszorúzása, a CEU elüldözése, a magánynyugdíjak államosítása, hatósági benzinár, hatósági kamatplafon, beszolgáltatási törvény, civilszervezetek idegen ügynöknek nyilvánítása, a tanácsrendszer visszaállítása, egyentankönyvek, propagandaminisztérium, a hanyatló Nyugat ostorozása, újságírók titkos megfigyelése, kormány melletti felvonulás, MSZMP-tag belügyminiszter, KISZ-tag miniszterelnök ... teljesen logikus, hogy az egykori állampárt Fidesz fedőnév alatt működő utódszervezete Rákosi Mátyástól vett idézettel kampányol. 

„A magyar nép előre akar menni, és nem hátra.” - szónokolta a tekintélyes polgári konzervatív politikus 1946-ban, mielőtt ugyanazzal az elszántsággal rombolta le a rövid életű második magyar köztársaságot, mint a hasonló mértékben polgári konzervatív utódja a nem sokkal hosszabb ideig fennálló harmadikat.

A 444 közben kiderítette, hogy a jelmondatot nem a békemenetekben különösen erős Rákosi találta ki, ő csak átvette. A rigmus valódi szerzője egy Vlagyimir Iljics Lenin nevű nemzeti-keresztény-jobboldali politikus volt, aki az "Oroszország előre megy, nem hátra" felkiáltással hirdette meg azt az illiberális átalakulást, amely virágzó demokráciává változtatta a nemzetét.

"Piros volt a paradicsom, nem sárga, Magyarország előre megy, nem hátra" - így szól a jelenlegi pártfőtitkár által a helyi sajátosságnak megfelelően aktualizált változat. Tökéletes rendszerleírás. Komcsi mentalitás plusz lakodalmas nóta egyenlő fideszhatalom. 

Akció

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.