Ne csináljon magának programot április 3-ra, Áder János már megtette

ÓGT | 2022.01.11. 16:55

Címkék:

választás 2022

Olvasási idő kb. 3 perc

A köztársasági elnök nem komplikálta túl a dolgot, az első lehetséges alkalomra írta ki a választást. Sokan azt feltételezik, hogy az április 3-i dátummal a Fidesznek akart kedvezni. Ez biztosan így van, de nem azért, mert attól fél, hogy a hosszabb kampány növeli az ellenzék esélyét. 

Orbán Viktor Áder János döntésében valószínűleg nagyobb szerepet játszott az a körülmény, hogy az országot már ma is hitelből finanszírozza a kormány, tehát minél előbb alakul meg az új parlament, annál hamarabb tudnak beletaposni a fékbe, és egy rég nem látott méretű megszorítócsomaggal elkezdhetik visszavenni a népboldogításra addig kiszórt pénzeket. Nyugi Lőrinc, ez rád nem vonatkozik.

– Ha hosszan tartana a kampány, akkor a végén még a 13. havi nyugdíjat, a fiatalok adómentességét, valamint a hatósági benzinárat is kénytelenek lennénk bevezetni. Hogy már be is vezettük ezeket? Hm, pedig még csak január van. Na akkor legyünk gyorsan túl ezen a szavazósdin, úgy sincs jelentősége – gondolta magában Orbán Áder miközben rábökött a naptárban április első vasárnapjára. 

Szóval mostantól 80 napja van az egyesült ellenzéknek arra, hogy többséget szerezzen a csődgondnoki feladatok ellátásához, és 80 napja van a Fidesznek ahhoz, hogy kitalálja, győzelem esetén melyik embercsoport elleni uszítással fogja feledtetni a költségvetési kiigazítás kellemetlenebb pillanatait. Menekültek, melegek, civilek, romák, zsidók, bankárok, közműcégek, élelmiszerboltok, tanárok – ők már voltak, de ha nincs jobb ötlet, legfeljebb elkezdik elölről.

A demokrácia ünnepnapjával (kacsintó emoji) kapcsolatos izgalmas bejelentést amúgy a Nemzeti Választási Iroda ma reggel elspolierezte. Mielőtt a miniszterelnök az államfő a döntését nyilvánosságra hozta volna, a független (könnyezve nevetős emoji) államigazgatási szerv elárulta az időpontot. Hopsz.

Nincs semmi baj. Közzétehették volna véletlenül az eredményt is.

Akció

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés