Ne csináljon magának programot április 3-ra, Áder János már megtette

ÓGT | 2022.01.11. 16:55

Címkék:

választás 2022

Olvasási idő kb. 3 perc

A köztársasági elnök nem komplikálta túl a dolgot, az első lehetséges alkalomra írta ki a választást. Sokan azt feltételezik, hogy az április 3-i dátummal a Fidesznek akart kedvezni. Ez biztosan így van, de nem azért, mert attól fél, hogy a hosszabb kampány növeli az ellenzék esélyét. 

Orbán Viktor Áder János döntésében valószínűleg nagyobb szerepet játszott az a körülmény, hogy az országot már ma is hitelből finanszírozza a kormány, tehát minél előbb alakul meg az új parlament, annál hamarabb tudnak beletaposni a fékbe, és egy rég nem látott méretű megszorítócsomaggal elkezdhetik visszavenni a népboldogításra addig kiszórt pénzeket. Nyugi Lőrinc, ez rád nem vonatkozik.

– Ha hosszan tartana a kampány, akkor a végén még a 13. havi nyugdíjat, a fiatalok adómentességét, valamint a hatósági benzinárat is kénytelenek lennénk bevezetni. Hogy már be is vezettük ezeket? Hm, pedig még csak január van. Na akkor legyünk gyorsan túl ezen a szavazósdin, úgy sincs jelentősége – gondolta magában Orbán Áder miközben rábökött a naptárban április első vasárnapjára. 

Szóval mostantól 80 napja van az egyesült ellenzéknek arra, hogy többséget szerezzen a csődgondnoki feladatok ellátásához, és 80 napja van a Fidesznek ahhoz, hogy kitalálja, győzelem esetén melyik embercsoport elleni uszítással fogja feledtetni a költségvetési kiigazítás kellemetlenebb pillanatait. Menekültek, melegek, civilek, romák, zsidók, bankárok, közműcégek, élelmiszerboltok, tanárok – ők már voltak, de ha nincs jobb ötlet, legfeljebb elkezdik elölről.

A demokrácia ünnepnapjával (kacsintó emoji) kapcsolatos izgalmas bejelentést amúgy a Nemzeti Választási Iroda ma reggel elspolierezte. Mielőtt a miniszterelnök az államfő a döntését nyilvánosságra hozta volna, a független (könnyezve nevetős emoji) államigazgatási szerv elárulta az időpontot. Hopsz.

Nincs semmi baj. Közzétehették volna véletlenül az eredményt is.

Akció

Még több olvasnivaló a témában.

Bodnár: Már az is segítene a forinton, ha Nagy Márton csendben maradna

Lakner Zoltán

Ismét átlendültünk a 400 forintos euró világába, pedig év elejére már stabilizálódni látszott az árfolyam. Az amerikai bankcsődök azonban kedvezőtlenül hatnak az olyan kockázatosnak ítélt devizákra, amilyen a forint, állítja Bodnár Zoltán, volt jegybankalelnök, a DK árnyékkormányának tagja, aki azt is hozzáteszi, hogy az infláció nagyon lassú fékeződésére ható tényezőket semlegesítheti a márciusi árfolyamromlás. A rizikó enyhítéséért sokat tehetne a kormány azzal, ha nem vívna nyilvános harcot a Nemzeti Bankkal, és ha sikerülne végre teljesíteni az uniós pénzek lehívásának feltételeit.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Mogyoró Kornél: Tizenöt centivel közelebb Istenhez

Trencsényi Zoltán

Mogyoró Kornél vállalja, hogy ő igazi zenei kaméleon. Elsősorban a jazz és a világzene az, ami érdekli, de szívesen játszik kortárszenét, popot, rockot, crossovert, játszott már technopartin és színházban, gyerekzenekarban is. Azt mondja, a zene lényege nem a stílus, nem a hangok mennyisége, hanem az, hogy az előadó fel tudja-e emelni magát és a nézőket úgy, hogy tizenöt centivel közelebb kerüljenek Istenhez.

Elolvasom

Az egyetemek sorsára jutnak a gimnáziumok?

Tóth Ákos

A magyarországi gimnáziumok fele már egyházi fenntartással működik. Friss hír, hogy az Óbudai Egyetem átvenné a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumot. A tendencia egyértelmű: 13 év alatt a magyar kormány az állami oktatási intézmények jelentős részétől megszabadult.

Elolvasom
Keresés