Ónody Gomperz Tamás Onnan látszik, mekkora a baj, hogy a kormány George Clooney-val foglalkozik

Az egészségügyi ellátórendszer névleges irányítója már a tavaszi hullám alatt megbukott, de a miniszterelnök a helyén hagyta, mert a pszichopatológia ismert jelensége szerint a tévedés beismerése és korrekciója helyett a rossz döntéseket meg kell hosszabbítani Bicskéig. Minél erőteljesebb a támadás, annál dacosabban védjük a hülyeségeinket, elvtársak. Az a tény viszont, hogy a magát teljhatalommal felruházó apostoli hadvezér a nyáron sem cserélt minisztert, azt bizonyítja, hogy egyszerűen nem számolt a második hullám lehetőségével.

Ellenkező esetben kihasználta volna azt az átmeneti csendet, amíg a vírus újratölt, és megszabadul attól a kóklertől, akit addigra már, szánalomból és a jelentéktelensége miatt, támadni is feleslegesnek tartott mindenki. Június elejétől október végéig öt hónap állt a kormánytagok rendelkezésére, hogy felkészüljenek arra az időszakra, amikor a járvány visszatér. Semmi nem akadályozta őket abban, hogy augusztus közepén szimulációs gyakorlaton vegyék végig azokat az intézkedéseket, amelyeket azon a napon vezetnének be, amikor az áldozatok száma először éri el a száz főt. Vagy, esetleg, netán, megvizsgálhatták volna azt is, hogy ennek a napnak az elékezése elkerülhető-e. Jó, az nem teljes igaz, hogy semmi sem akadályozta meg őket ebben, hiszen a külügyminiszter úr adriai jachtozása éppenséggel akadályozó tényezőnek számít, legyünk méltányosak.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!