Tamás Ervin Orbán Balázs két sapkája, meg a lepasszolt állami vagyon

Örömmel értesültem róla, hogy Orbán Balázsnak két sapkája van: államtitkárként ő az illetékes az állami vagyon átadásában és mint a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumi elnöke ő is veszi át a javakat. A fiatal kádernek mostanában rengeteg dolga van, mert valami egészen példátlan módon stafírozzák ki a magánalapítványt, amely a közpénzek eldorádójává vált. A milliárdos támogatások mellé már-már hetente kap értékes ingatlanokat Budapesten és vidéken (legutóbb a Millenáris Parkot és pécsi házakat) a tehetséggondozás különlegesen ellátott műhelye, amely már komolyabb infrastruktúrával és működési költséggel bír, mint az állami felsősoktatás legtöbb intézménye.

Úgy tűnik, hogy a fociakadémiák mellett ez az a színtér, amely a kormányzat számára a legkedvesebb. Valószínűleg többek közt azért, mert a kuratórium összetételén egy esetleges rezsimváltással sem lehet könnyen változtatni.

Vicces kedvű az államtitkár, mert a vidéki épületátadásokat azzal magyarázza, hogy  az MCC tehetséggondozói programjaihoz ne kelljen a tehetséges gyerekeknek és fiataloknak a foglalkozásokra Budapestre utazniuk, hanem minden megyei jogú városban, és több határon túli településen is legyenek oktatási központok, és hozzájuk tartozó kávéházak, könyvesboltok, konferenciatermek.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!