A plebejus kormányfő esete a luxuséttermekkel

| 2022.02.05. 12:18

Olvasási idő kb. 4 perc

Amit szabad a pocakos Jupiternek, azt nem szabad az ellenzéki kisökörnek.

Akció

Luxusétterem, átlagember számára megfizethetetlen számla, félmilliós bor, omlósra szuvidált marhaoldalas, kakukkfüves-karamellás csokigolyó, elképesztő árak, Budapest legdrágább helye – így heccelte a népet napokon keresztül a közpénzből működtetett, minisztériumból irányított propagandamédia annak kapcsán, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az ellenzék kampányát nyíltan támogató vállalkozóval étkezett egy nyilvános helyen. 

Ma az egyik bulvárlap fotókat jelentetett meg arról, hogy a nulla forint megtakarítással rendelkező Orbán Viktor egy Michelin-csillagos étteremben vacsorázott a családjával, ahol a bárányfartő és a fermentált szilva mellé vörösbort akár 290 ezer forintért is lehet rendelni. Plusz 15 százalékos szervízdíj.

Az ideológiailag nem kellően képzett állampolgárok körében okozhat némi zavart, hogy az említett helyszínek úgy hasonlítanak egymásra, mint két darab, sáfrányos pezsgőemulzióban posírozott osztriga, ezért arra gondoltunk, hogy segítünk a kormánymédiának az ügy megfelelő kifilézésében és szervírozásában:

Miközben a luxusbaloldali, álkeresztény, a gyerekei számával kérkedő Márki-Zay Péter Budapest legdrágább éttermében kortyolgatja a félmilliós külföldi borokat, addig a családbarát miniszterelnöknek még a járványkezeléssel töltött nehéz nap után is maradt energiája arra, hogy kimutassa szeretetét a hozzá legközelebb álló személyek iránt. Ő nemcsak szavakkal, hanem a tetteivel is arra hívja fel a figyelmet, hogy a meleglobbi fenyegetésével szemben egyedül a családok védhetik meg az ország jövőjét.

Michelin-csillag? A kormányfő ízlését dicséri, hogy olyan vendéglőt választott a kedves születésnapi ünnepség helyszínének, ahol hazai ételeket kínálnak a nemzetközi szakértők által is elismert minőségben. 

– Mi, kispénzűek nem szeretjük a flancos dolgokat, ritkán járunk étterembe, de fontosnak tartottam, hogy személyesen is támogassam a magyar vendéglátás talpra állását a sikeres kormányzati válságkezelést követően – nyilatkozta a puritánságáról híres családfő a meghitt esemény után, azt is elárulva, hogy ő egy kis töpörtyűt evett fehérkenyérrel, ahogy ilyenkor a falun szokták, amit szódavízzel és néhány kupica pálinkával öblített le a végén, de nem vitte túlzásba.

– Nem tudom mi az a mislen meg a fájndájning vagy mi a nyű, de Anikó lefőzi ezeket minden vasárnap a mise után – szögezte le a kijáratnál Orbán Viktor a felesége kezét fogva, nem is titkolva, hogy amennyiben a nemzet szolgálata nem akadályozná ebben időnként, ő mindig az otthoni ízeket választaná. – A fúziós baloldal ezt nem érti, de nekünk magyaroknak nem kell jobb annál, amit az asszony elénk tesz – közölte az átlagemberek képviselője a Volkswagen (népautó!) kisbusz letekert ablakán át.

A vagyonnyilatkozata alapján a számlát a rokonság rendezte helyette.

Akció

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés