A plebejus kormányfő esete a luxuséttermekkel

| 2022.02.05. 12:18

Olvasási idő kb. 4 perc

Amit szabad a pocakos Jupiternek, azt nem szabad az ellenzéki kisökörnek.

Akció

Luxusétterem, átlagember számára megfizethetetlen számla, félmilliós bor, omlósra szuvidált marhaoldalas, kakukkfüves-karamellás csokigolyó, elképesztő árak, Budapest legdrágább helye – így heccelte a népet napokon keresztül a közpénzből működtetett, minisztériumból irányított propagandamédia annak kapcsán, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az ellenzék kampányát nyíltan támogató vállalkozóval étkezett egy nyilvános helyen. 

Ma az egyik bulvárlap fotókat jelentetett meg arról, hogy a nulla forint megtakarítással rendelkező Orbán Viktor egy Michelin-csillagos étteremben vacsorázott a családjával, ahol a bárányfartő és a fermentált szilva mellé vörösbort akár 290 ezer forintért is lehet rendelni. Plusz 15 százalékos szervízdíj.

Az ideológiailag nem kellően képzett állampolgárok körében okozhat némi zavart, hogy az említett helyszínek úgy hasonlítanak egymásra, mint két darab, sáfrányos pezsgőemulzióban posírozott osztriga, ezért arra gondoltunk, hogy segítünk a kormánymédiának az ügy megfelelő kifilézésében és szervírozásában:

Miközben a luxusbaloldali, álkeresztény, a gyerekei számával kérkedő Márki-Zay Péter Budapest legdrágább éttermében kortyolgatja a félmilliós külföldi borokat, addig a családbarát miniszterelnöknek még a járványkezeléssel töltött nehéz nap után is maradt energiája arra, hogy kimutassa szeretetét a hozzá legközelebb álló személyek iránt. Ő nemcsak szavakkal, hanem a tetteivel is arra hívja fel a figyelmet, hogy a meleglobbi fenyegetésével szemben egyedül a családok védhetik meg az ország jövőjét.

Michelin-csillag? A kormányfő ízlését dicséri, hogy olyan vendéglőt választott a kedves születésnapi ünnepség helyszínének, ahol hazai ételeket kínálnak a nemzetközi szakértők által is elismert minőségben. 

– Mi, kispénzűek nem szeretjük a flancos dolgokat, ritkán járunk étterembe, de fontosnak tartottam, hogy személyesen is támogassam a magyar vendéglátás talpra állását a sikeres kormányzati válságkezelést követően – nyilatkozta a puritánságáról híres családfő a meghitt esemény után, azt is elárulva, hogy ő egy kis töpörtyűt evett fehérkenyérrel, ahogy ilyenkor a falun szokták, amit szódavízzel és néhány kupica pálinkával öblített le a végén, de nem vitte túlzásba.

– Nem tudom mi az a mislen meg a fájndájning vagy mi a nyű, de Anikó lefőzi ezeket minden vasárnap a mise után – szögezte le a kijáratnál Orbán Viktor a felesége kezét fogva, nem is titkolva, hogy amennyiben a nemzet szolgálata nem akadályozná ebben időnként, ő mindig az otthoni ízeket választaná. – A fúziós baloldal ezt nem érti, de nekünk magyaroknak nem kell jobb annál, amit az asszony elénk tesz – közölte az átlagemberek képviselője a Volkswagen (népautó!) kisbusz letekert ablakán át.

A vagyonnyilatkozata alapján a számlát a rokonság rendezte helyette.

Akció

Még több olvasnivaló a témában.

Bodnár: Már az is segítene a forinton, ha Nagy Márton csendben maradna

Lakner Zoltán

Ismét átlendültünk a 400 forintos euró világába, pedig év elejére már stabilizálódni látszott az árfolyam. Az amerikai bankcsődök azonban kedvezőtlenül hatnak az olyan kockázatosnak ítélt devizákra, amilyen a forint, állítja Bodnár Zoltán, volt jegybankalelnök, a DK árnyékkormányának tagja, aki azt is hozzáteszi, hogy az infláció nagyon lassú fékeződésére ható tényezőket semlegesítheti a márciusi árfolyamromlás. A rizikó enyhítéséért sokat tehetne a kormány azzal, ha nem vívna nyilvános harcot a Nemzeti Bankkal, és ha sikerülne végre teljesíteni az uniós pénzek lehívásának feltételeit.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Mogyoró Kornél: Tizenöt centivel közelebb Istenhez

Trencsényi Zoltán

Mogyoró Kornél vállalja, hogy ő igazi zenei kaméleon. Elsősorban a jazz és a világzene az, ami érdekli, de szívesen játszik kortárszenét, popot, rockot, crossovert, játszott már technopartin és színházban, gyerekzenekarban is. Azt mondja, a zene lényege nem a stílus, nem a hangok mennyisége, hanem az, hogy az előadó fel tudja-e emelni magát és a nézőket úgy, hogy tizenöt centivel közelebb kerüljenek Istenhez.

Elolvasom

Az egyetemek sorsára jutnak a gimnáziumok?

Tóth Ákos

A magyarországi gimnáziumok fele már egyházi fenntartással működik. Friss hír, hogy az Óbudai Egyetem átvenné a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumot. A tendencia egyértelmű: 13 év alatt a magyar kormány az állami oktatási intézmények jelentős részétől megszabadult.

Elolvasom
Keresés