A plebejus kormányfő esete a luxuséttermekkel

| 2022.02.05. 12:18

Olvasási idő kb. 4 perc

Amit szabad a pocakos Jupiternek, azt nem szabad az ellenzéki kisökörnek.

Akció

Luxusétterem, átlagember számára megfizethetetlen számla, félmilliós bor, omlósra szuvidált marhaoldalas, kakukkfüves-karamellás csokigolyó, elképesztő árak, Budapest legdrágább helye – így heccelte a népet napokon keresztül a közpénzből működtetett, minisztériumból irányított propagandamédia annak kapcsán, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az ellenzék kampányát nyíltan támogató vállalkozóval étkezett egy nyilvános helyen. 

Ma az egyik bulvárlap fotókat jelentetett meg arról, hogy a nulla forint megtakarítással rendelkező Orbán Viktor egy Michelin-csillagos étteremben vacsorázott a családjával, ahol a bárányfartő és a fermentált szilva mellé vörösbort akár 290 ezer forintért is lehet rendelni. Plusz 15 százalékos szervízdíj.

Az ideológiailag nem kellően képzett állampolgárok körében okozhat némi zavart, hogy az említett helyszínek úgy hasonlítanak egymásra, mint két darab, sáfrányos pezsgőemulzióban posírozott osztriga, ezért arra gondoltunk, hogy segítünk a kormánymédiának az ügy megfelelő kifilézésében és szervírozásában:

Miközben a luxusbaloldali, álkeresztény, a gyerekei számával kérkedő Márki-Zay Péter Budapest legdrágább éttermében kortyolgatja a félmilliós külföldi borokat, addig a családbarát miniszterelnöknek még a járványkezeléssel töltött nehéz nap után is maradt energiája arra, hogy kimutassa szeretetét a hozzá legközelebb álló személyek iránt. Ő nemcsak szavakkal, hanem a tetteivel is arra hívja fel a figyelmet, hogy a meleglobbi fenyegetésével szemben egyedül a családok védhetik meg az ország jövőjét.

Michelin-csillag? A kormányfő ízlését dicséri, hogy olyan vendéglőt választott a kedves születésnapi ünnepség helyszínének, ahol hazai ételeket kínálnak a nemzetközi szakértők által is elismert minőségben. 

– Mi, kispénzűek nem szeretjük a flancos dolgokat, ritkán járunk étterembe, de fontosnak tartottam, hogy személyesen is támogassam a magyar vendéglátás talpra állását a sikeres kormányzati válságkezelést követően – nyilatkozta a puritánságáról híres családfő a meghitt esemény után, azt is elárulva, hogy ő egy kis töpörtyűt evett fehérkenyérrel, ahogy ilyenkor a falun szokták, amit szódavízzel és néhány kupica pálinkával öblített le a végén, de nem vitte túlzásba.

– Nem tudom mi az a mislen meg a fájndájning vagy mi a nyű, de Anikó lefőzi ezeket minden vasárnap a mise után – szögezte le a kijáratnál Orbán Viktor a felesége kezét fogva, nem is titkolva, hogy amennyiben a nemzet szolgálata nem akadályozná ebben időnként, ő mindig az otthoni ízeket választaná. – A fúziós baloldal ezt nem érti, de nekünk magyaroknak nem kell jobb annál, amit az asszony elénk tesz – közölte az átlagemberek képviselője a Volkswagen (népautó!) kisbusz letekert ablakán át.

A vagyonnyilatkozata alapján a számlát a rokonság rendezte helyette.

Akció

Még több olvasnivaló a témában

Kormos Lili

Hiába trükközik a KSH, az emberek 100 százalékos inflációt érzékelnek

Csak a kenyér több, mint 60 százalékkal drágult

Szabó Brigitta

Láng Zsuzsa

Cser-Palkovics András: Kulcskérdés, hogy megjöjjenek az EU-s pénzek

Energiacsúcs összehívását és a fűtési szezon végéig ársapka bevezetését kérik a kormánytól az önkormányzatok.

Tóth Ákos

Ónody-Molnár Dóra

Kvótát a magyar cigányságnak!

A faj szó átírását kezdeményezik a magyar joganyagban az Ámbédkar Technikum vezetői

Ónody-Molnár Dóra

Paul a pult mögött

McCartney, 3, 2, 1.

Benedek Szabolcs

Árnyékkormány angol és magyar módra

Őfelsége leghűségesebb ellenzéke

Szabó Barnabás

Mindenki hazaárulója

Eckhardt Tibor (1888-1972)

Révész Sándor

Vásárhelyi Mária

Ipsos: A magyarok tartanak a legjobban az áremelkedéstől

Többen hibáztatják a háborút, mint a kormányt

Lakner Zoltán

Lakner Zoltán

Tamás Ervin 

Folytatódik Iványi Gáborék zaklatása

A BM-ben nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb

Ónody-Molnár Dóra

Baljós tanévkezdés

Csak irracionális racionalizálás képzelhető el

Ónody-Molnár Dóra

Keresés