Miklós Gábor Politikai megváltók balkáni földje

Vasárnap választás lesz Bulgáriában, de nincs magára valamit is adó közvéleménykutató, amely megmondaná, ki lesz a választás után az ország vezetője. Valami olyasmire lehet számítani, mint aminek Izraelben vagyunk tanúi. Az arányos országos listás választási rendszer jól tükrözi a társadalom politikai véleményét az adott pillanatban, de ez nem ad esélyt a szilárd kormányzásra. Az sem elég, ha sokan hangoztatják, hogy az országnak meg kell szabadulnia a túl hosszú ideje kormányzó korrupt populista vezérfigurától. A társadalom ugyanis megosztott. Egy része szeretne kiszabadulni a korábbi előítéletek és hagyományok béklyóiból, s szeretné hazáját korrupciómentesnek, európainak és jólétben élő országnak látni.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!