Ónody-Molnár Dóra Sűrű elfoglaltságok

Sűrű elfoglaltságok

Európai Parlament, Strasbourg Fotó: Ronald Wittek

A magyar kormány úton útfélen azt hangoztatja, hogy az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozatot rendkívül fontosnak tartja. Lehet, hogy fontosnak tartja, de mi annak a jelével nemigen találkoztunk, hogy valódi párbeszédre törekednének azokkal is, akik nem értenek eleve egyet velük. Találkoztunk ezzel szemben a kormánypárt részéről közönnyel és a brüsszeli állandó képviselet részéről cinizmussal.

Megkérdeztük ugyanis az Európai Parlament külügyi ügyekkel foglalkozó bizottságának fideszes tagját, Gál Kingát (aki az Európai Néppárttal való szakítás után függetlenként képviseli nettó két és félmillió forintos havi fizetéssel a magyar polgárokat és Európai ügyeit az Európai Parlamentben), hogy mi a véleménye arról a konferenciáról, amelynek a lényege a párbeszéd, az állampolgárok részvétele a közös jövő kitalálásában.

Gál Kinga válaszra sem méltatott minket, s rajtunk keresztül az olvasókat.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Kérjük, jelentkezzen be, ha Ön már regisztrált előfizető.

A Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A lap újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!