Ónody Gomperz Tamás Tragédia a kórházakban: jókedvvel, bőséggel

Az ízléstelen, ordenáré, egyszerre felháborító és röhejes nyilatkozatok versenyében ma már nem könnyű élre kerülni, de Kásler miniszter azonnal dobogós helyezést ért el, amikor a Szent László Kórházból kilépve az elmúlt év legidiótább kijelentéseinek egyikével döbbentette meg a Németh Szilárd és Hollik István sajtótájékoztatóin edződött közvéleményt.

„Bár az intézményben dolgozók egy éve minden nap rendkívül nehéz körülmények között végzik munkájukat, jókedvűen és lelkesen dolgoznak” – jelentette ki az ötvenes évek termelési beszámolóinak stílusában. Szinte látjuk a fekete-fehér filmhíradót, az aratás és az esztergálás vidám képei után mosolygós orvosok emelik csillogó tekintetüket a kommunista kereszténykonzervatív haladás irányába.

Jókedvűen. Értik? Ezt mondta az elvtárs. Egymás után fulladnak meg az emberek az intézményben, de a dolgozók jókedvűek. Pezsgőt is bontanak időnként? Van móka, kacagás? És mondd, fáj? Csak, ha nevetek. Haha, remek ez a NER-es akasztófahumor.

Magyarországon közel 1000 aprófalu található, ezeken a településeken átlagosan 259 fő lakik. Az elmúlt hónapban 7300 magyar állampolgár nem élte túl a járványt, azaz naponta egy aprófalu méretű lakossággal vagyunk kevesebben. Mintha miden egyes nap letörölnének egy ekkora falut a térképről.

Ennyien szoktak utazni a repülőjáratokon is. A járvány demográfiai hatását úgy is fel lehet fogni, hogy az Operatív Törzs minden egyes nap bejelenti egy újabb utasszállító repülőgép lezuhanását. Tegnap is lezuhant egy gép. Ma is lezuhan. Holnap is le fog. Tegnap emiatt 300-an vesztek oda, ma 270-en, mindenki sejti, hogy holnap sem lesz másképp. Majdnem az összes gép célba fog érni, de az egyikük, nagyjából 250 utassal a fedélzetén, nem.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

Az egy éves születésnapját ünneplő Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A Jelen újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók segítségével maradhat fent.

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor ezzel hozzájárul a Jelen független szerkesztőségének munkájához. Az előfizetésért cserébe színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!