Tragédia a kórházakban: jókedvvel, bőséggel

| 2021.04.14. 19:30

Olvasási idő kb. 3 perc

Az ízléstelen, ordenáré, egyszerre felháborító és röhejes nyilatkozatok versenyében ma már nem könnyű élre kerülni, de Kásler miniszter azonnal dobogós helyezést ért el, amikor a Szent László Kórházból kilépve az elmúlt év legidiótább kijelentéseinek egyikével döbbentette meg a Németh Szilárd és Hollik István sajtótájékoztatóin edződött közvéleményt.

„Bár az intézményben dolgozók egy éve minden nap rendkívül nehéz körülmények között végzik munkájukat, jókedvűen és lelkesen dolgoznak” – jelentette ki az ötvenes évek termelési beszámolóinak stílusában. Szinte látjuk a fekete-fehér filmhíradót, az aratás és az esztergálás vidám képei után mosolygós orvosok emelik csillogó tekintetüket a kommunista kereszténykonzervatív haladás irányába.

Jókedvűen. Értik? Ezt mondta az elvtárs. Egymás után fulladnak meg az emberek az intézményben, de a dolgozók jókedvűek. Pezsgőt is bontanak időnként? Van móka, kacagás? És mondd, fáj? Csak, ha nevetek. Haha, remek ez a NER-es akasztófahumor.

Magyarországon közel 1000 aprófalu található, ezeken a településeken átlagosan 259 fő lakik. Az elmúlt hónapban 7300 magyar állampolgár nem élte túl a járványt, azaz naponta egy aprófalu méretű lakossággal vagyunk kevesebben. Mintha miden egyes nap letörölnének egy ekkora falut a térképről.

Ennyien szoktak utazni a repülőjáratokon is. A járvány demográfiai hatását úgy is fel lehet fogni, hogy az Operatív Törzs minden egyes nap bejelenti egy újabb utasszállító repülőgép lezuhanását. Tegnap is lezuhant egy gép. Ma is lezuhan. Holnap is le fog. Tegnap emiatt 300-an vesztek oda, ma 270-en, mindenki sejti, hogy holnap sem lesz másképp. Majdnem az összes gép célba fog érni, de az egyikük, nagyjából 250 utassal a fedélzetén, nem.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

A törpe minoritás óriása

Révész Sándor

Mi már a haladár Adytól vélünk tudni Magyarország „ázsiai állapotairól”, holott ezt a szóképet a régen elfelejtett „ókonzervatív fekete báró”, Sennyei Pál vitte bele a köztudatba. Amikor a 48-as és a 67-es alapon állók harcáról szólt a politikai élet, egy maroknyi konzervatív arisztokrata 47-es alapon képzelte el Magyarország modernizálását. A lehetetlen küldetés donkihótéi közül magasodott ki Sennyei Pál.

Elolvasom

A gyűlöletkeltő propaganda ellenére nőtt az LMBTQ emberek elfogadása

Petike Áron

Egyre többen merik felvállalni meleg és transznemű identitásukat Magyarországon, és velük kapcsolatban a társadalmi elfogadottság is növekvőben van a Medián tavaly decemberben végzett felmérése szerint. A 2022. áprilisi népszavazási kampány meleg- és transzellenes propagandája, valamint a kormány manipulatív kérdéseire leadott több mint három és fél millió támogató válasz (nem szavazat) ellenére a magyar társadalom jelentős része számára a melegek társadalmi jelenléte és elfogadása a hétköznapok részévé vált.

Elolvasom

Isteni San Diego

Hegyi Iván

Szép telei voltak Tóth Zoltánnak a 2010-es években. A San Diego Sockers 2011 februárjában visszavonultatta 1-es számú mezét, majd 2014 januárjában beválasztották az Indoor Soccer Hall of Fame-be. Kaliforniai klubja szerint ő volt „az amerikai teremfutball legjobb kapusa”. Itthon egyszer játszott a válogatottban és 33 első osztályú mérkőzésen az Újpest csapatában – nagypályán –, majd 1979 augusztusában, alig huszonhárom évesen, a szabad világba szökött.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Tátrai Annamária: Szerintem a közmunka is megbélyegző

Tóth Ákos

Hatalmas vállalkozás eredményeit tette közzé Tátrai Annamária statisztikus, szociológus a Tárki által jegyzett Társadalmi Riport 2022 című kötetben. A tanulmányában megrajzolta Magyarország szegénységi térképét, s becsléseket tett a szegénységben, illetve a súlyos anyagi nélkülözésben élők arányára az egyes járásokban. Úgy tűnik mintha a kormány lemondott volna a legszegényebb településeken élőkről. A kutatóval beszélgettünk.

Elolvasom
Keresés