Védhetetlen – A Petry-ügyről

| 2021.04.07. 10:13

Olvasási idő kb. 5 perc

Eddig csak Gulácsi Péter érezhette magát kellemetlenül, hogy hallgat és nem vállal szolidaritást Hrutka Jánossal, aki pedig nem csupán védelmébe vette, hanem tulajdonképpen igazat is adott neki, hogy szót emelt a szivárványcsaládok diszkriminálása ellen. Most Dárdai Pálnak kínos, hogy a Hertha elküldte a klubtól a vele régóta együtt dolgozó kapusedzőt, Petry Zsoltot, amiért az ki tudja miért, de szükségét látta annak, hogy hitet tegyen a bevándorláspolitika ellen és egyben közölje, nem érti, miért kellett Gulácsinak, az RB Leipzig kapussztárjának együttérzéséről biztosítania a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású embereket az őket ért támadások miatt.

Petry a Magyar Nemzetnek azzal magyarázta álláspontját, hogy a sportembernek az a dolga, hogy sportoljon, magyarán a kapus védjen, és ha véleménye is van valamiről, azt ne vigye a nyilvánosság elé, hanem tartsa meg magának, mert ezzel akarva-akaratlanul politizál, megosztja híveit, lefarag abból az idolból, amit teljesítményével jogosan megszerzett.

Tétele elfogadhatatlan, ráadásul a kapusedző észre sem vette, hogy nyilatkozatával maga is megszegte ajánlását, olyasmibe és úgy avatkozott bele, amitől óvta kollégáját. De ez nem volt neki elég, lendületbe jött és kifejtette: nem is érti, hogy Európa miként képes ilyen mélyre süllyedni, ahol most van. „A bevándorláspolitika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása.” Tette ezt Petry egy olyan országban, szorosabban véve egy olyan futballcsapat mezében, ahol több nemzet több színű társasága veszi körül, s egy tősgyökeres német akár őt magát is nevezhetné jöttmentnek, aki jobban tenné, ha nem rontaná a Hertha BSC-nél a levegőt.

Várható volt, hogy a klubvezetés zokon veszi a megjelent interjút, mint ahogy az is, hogy látva a leírtak hatását, magához tér Petry Zsolt is, aki kétségbeesetten árnyalta mondandóját, mondván, ő sem nem homofób, sem nem idegengyűlölő.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.
Ez is érdekelheti még

Orbán Viktor történelmi bűne lenne az uniós pénzek elvesztése

Tóth Ákos

Kizárólag Orbán Viktor és az általa működtetett rendszer hibája az, ha Magyarország elesik akár egyetlen, neki járó eurótól is – mondja lapunknak Cseh Katalin, aki szerint van esély annak elérésére, hogy a jövőben az eddigieknél nagyobb arányban érkezzenek közvetlen források Brüsszelből a településekhez, civil szervezetekhez. A Momentum EP-képviselőjével az ellenzék helyzetéről és a Momentum jövőjéről is beszélgettünk.

Elolvasom

Hogyan emeljük a benzinárat 33 százalékkal, politikai kockázat nélkül?

Vető Balázs

2021. november 15. óta volt érvényben Magyarországon az üzemanyag árakat maximalizáló szabály. Bár többször szűkült a jogosultak köre, de a magyar autósok többsége 480 forintért juthatott hozzá a benzinhez vagy a gázolajhoz. Mármint, ha éppen lehetett kapni. 2022 utolsó negyedévében egyre gyakrabban hallhattunk arról, hogy a kutak jelentős részén nem lehet hatósági áras üzemanyagot kapni. December első napjainak egyik vezető híre pedig már az volt, hogy szinte sehol nincs nemhogy hatósági áras üzemanyag, de semmilyen más típus sem. A legtöbb szakértő szerint a hiányt az árszabályozás okozza. Hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani úgy, hogy az Orbán-kormány felelőssége fel se merüljön?

Elolvasom
Keresés