Közélet

Micimackó Ferencvárosban – Amikor az ellenzék kommunistázza a kormányt

Egy csapásra népszavazáspártivá vált a Fudan Egyetem budapesti kampusza ügyében a kormány, holott az elmúlt hetekben igyekezett inkább felpörgetni az eseményeket, hogy azokat ne lehessen visszafordítani. Úgy tűnik azonban, a Fidesz is érzékelte, hogy a kínai egyetem ügyével az ellenzék talált témára, s most megpróbálja okafogyottá tenni az erre épülő kampányt.

Izrael: mindenki egy ellen

Megbukott Benjamin Netanjahu, adta hírül a világ médiája, miután megalakult a bal- és jobboldali ellenfeleiből álló koalíció. Az eddigi kormányfő azonban nem adta fel, harcolt a hatalomért.

Az ígéretek szerint nem lesz szegregáció Szorgalmatoson

Apró sikert könyvelhetnek el a szegregált oktatás miatt aggódó jogvédők, oktatási szakemberek. Nem a szokásos forgatókönyv szerint történt ugyanis egy állami iskola egyházi átvétele: az érintett egyház vezetői megígérték, hogy nem utasítják el az oda jelentkező hátrányos helyzetű roma gyerekeket.

Kubaiak a türelem padján?

Kubában már elkezdődött a Castro-mentes időszámítás, ám a mindennapok maradtak a régiek: végtelen sorban állás és verekedés az alapvető élelmiszerekért, roskadozó épületek és a kritikus hangok durva elhallgattatása.

Választások Magyarországon 6.: A gyorsvonat és a gyalogosok

Az országot terrorizáló hatalom az ellenzéket vádolta az ország terrorizálásával. Egy ellenzéki napilap meg is írta: eddig úgy tudtuk, a sorompó arra való, hogy a gyalogosokat védje a gyorsvonattól. Most megtudtuk, hogy annak a gyorsvonatot kell megvédenie a gyalogosoktól. Ebben a szellemben eresztették le a sorompókat a pénztelen gyalogellenzék előtt az 1926-os választásokon. A kormány-expressz már az indulás előtt célba ért.