A félelmet kell lebontani

Kósa Lívia: A személyes jelenléten múlik minden

A szerencsi választókerületben csökkent a különbség a Fidesz és az ellenzék támogatottsága közt, ami Kósa Lívia, a 21 Kutatóközpont elemző munkatársa szerint azt igazolja, hogy van átszavazói hajlandóság, illetve az ellenzék teret nyerhet, ha eljut a falvakba. E mostani időközi választáson ugyanis ott is jelen voltak, ahol, kis túlzással, már tíz éve nem láttak ellenzéki politikust, s ez meglátszik a választási eredményen is. De ennél többre volna szükség ahhoz, hogy váltás legyen.

A 21 Kutatóközpont mandátumkalkulátora 49-45 százalékos Fidesz-fölénnyel számol országos szinten az ellenzékkel szemben. Érdemes-e a szerencsi választókerület eredményei alapján módosítani ezen, vagy azok lefedik ezt az aránypárt?

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!