Az állami gyűlöletkeltéssel szemben indított kampányt a Társaság a Szabadságjogokért

Az elmúlt évtizedekben egymással ellenséges táborokra szakadt a társadalom. Ebben a szomorú folyamatban komoly felelősség terheli azokat a hatalmon lévő politikusokat, akik kezdeményező szerepet vállaltak a gyűlöletkeltésben Magyarországon. Előbb az idegengyűlölet határozta meg a közéletet, mostanra pedig már bárkit megbélyegeznek azok, akik meg akarják mondani, hogy mi a család, mit jelent magyarnak vagy éppen kereszténynek lenni Magyarországon. A gyűlöletkeltés különösen veszélyes akkor, amikor a hatalom nem csillapítja, hanem fokozza az indulatokat.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) azért indított kampányt a gyűlölködő megnyilvánulások ellen, mert kizárólag jogi eszközökkel nem lehet harcolni a kirekesztéssel szemben. „Szükség van arra is, hogy a polgárok se menjenek el szó nélkül a rasszista vagy homofób kijelentések mellett. Mivel a választások közeledtével mindenkiben fokozódik az indulat, félő, hogy még több kirekesztő megnyilvánulással találkozhatunk a következő hónapokban. Súlyos hiba, ha a rövid távú politikai célok érdekében hosszú időre megmérgezik a politikusok a társadalmunkat azzal, hogy embereket rekesztenek ki a nemzetből származásuk, bőrszínük vagy identitásuk miatt.” – olvasható a jogvédő szervezet közleményben.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

Az egy éves születésnapját ünneplő Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A Jelen újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók segítségével maradhat fent.

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor ezzel hozzájárul a Jelen független szerkesztőségének munkájához. Az előfizetésért cserébe színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!