Az uniós oktatási biztos cáfolja Navracsicsot

Tóth Ákos | 2023.02.01. 09:16

Olvasási idő kb. 5 perc

Korábbi elemzésünkben azt állítottuk, hogy egy „egyszerű jogszabály-módosítással” nem oldható meg az Erasmus+ és a Horizon Europe programok felfüggesztésének ügye, hiába állítja ennek ellenkezőjét Navracsics Tibor. Az Európai Unió oktatási biztosának friss nyilatkozata a Jelen értelmezését támasztja alá.

„A múlt heti találkozónkon Navracsics miniszter úrral nagyon világosan fogalmaztunk: most az a fontos, hogy kövessük a szükséges lépéseket. Nincs egyetlen csodaszer, ami megoldást hozna. A magyar kormány részéről elkötelezettséget, nyitott és rendszeres párbeszédet láthatunk. Jelenleg annyit mondhatok, hogy szorosan figyelemmel kísérjük a fejleményeket” – jelentette ki az Euronews kérdésre az oktatási biztos.

Mindez egybevág lapunk előző nap megjelent cikkével, amelyben Ónody-Molnár Dóra azt állította: a Navracsics Tibor által hangoztatott „egyszerű megoldás” nem lesz elég, az Unió mélyreható változtatásokat vár el.

Ezt olvashatja még a cikkben:

Miért megtévesztő a kormány kommunikációja az ügyben?

Miért veszélyezteti a tudomány szabadságát az alapítványi működés?

Mi az igazi problémája az Európai Bizottságnak a politikai kinevezettekkel?

Olvassa el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Bodnár: Már az is segítene a forinton, ha Nagy Márton csendben maradna

Lakner Zoltán

Ismét átlendültünk a 400 forintos euró világába, pedig év elejére már stabilizálódni látszott az árfolyam. Az amerikai bankcsődök azonban kedvezőtlenül hatnak az olyan kockázatosnak ítélt devizákra, amilyen a forint, állítja Bodnár Zoltán, volt jegybankalelnök, a DK árnyékkormányának tagja, aki azt is hozzáteszi, hogy az infláció nagyon lassú fékeződésére ható tényezőket semlegesítheti a márciusi árfolyamromlás. A rizikó enyhítéséért sokat tehetne a kormány azzal, ha nem vívna nyilvános harcot a Nemzeti Bankkal, és ha sikerülne végre teljesíteni az uniós pénzek lehívásának feltételeit.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Mogyoró Kornél: Tizenöt centivel közelebb Istenhez

Trencsényi Zoltán

Mogyoró Kornél vállalja, hogy ő igazi zenei kaméleon. Elsősorban a jazz és a világzene az, ami érdekli, de szívesen játszik kortárszenét, popot, rockot, crossovert, játszott már technopartin és színházban, gyerekzenekarban is. Azt mondja, a zene lényege nem a stílus, nem a hangok mennyisége, hanem az, hogy az előadó fel tudja-e emelni magát és a nézőket úgy, hogy tizenöt centivel közelebb kerüljenek Istenhez.

Elolvasom

Az egyetemek sorsára jutnak a gimnáziumok?

Tóth Ákos

A magyarországi gimnáziumok fele már egyházi fenntartással működik. Friss hír, hogy az Óbudai Egyetem átvenné a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumot. A tendencia egyértelmű: 13 év alatt a magyar kormány az állami oktatási intézmények jelentős részétől megszabadult.

Elolvasom
Keresés