Tóth Ákos Dobrev vs. Márki-Zay: mi lesz a kézfogáson túl?

Kézfogással pecsételte meg szerda este a két vetélytárs, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter azt, hogy gátat vetnek annak az indulatnak, amely az elmúlt napok egyre elkeseredettebb küzdelmét jellemezte.

A kérdés az, hogy van-e erre hatásuk: míg a Demokratikus Koalíció mögött álló erők folyamatosan hazugsággal vádolják a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökét, addig Márki-Zay Péter erre reagálva arra mutat rá, a DK és követői mennyire egységesen forgatják ki szavait, és – teszi hozzá a jobboldali sajtót valóban eluraló, őt gyalázó hangvételre, elegendő csak a Rogán-közeli Pesti Hírlap minden szakmai normát áthágó címlapjaira utalni – ez, mintha nem is lenne a Fidesz ellenére, sőt. Márki-Zay álláspontja illeszkedik tehát abba az alapstratégiába, amely arra épül, hogy ő az egyetlen az ellenzéki térfélen, aki le tudja győzni Orbán Viktort, hiszen képes megszólítani nemcsak a bizonytalanokat, hanem a fideszeseket, sőt a fiatalokat is.

A vita kőkemény volt, s nem túlzunk, ha azt állítjuk, ilyenre még nem volt példa Magyarország történetében – a jelöltek nem kímélték egymást. Dobrev Klára most túlment azon, hogy Márki-Zay hazug volna és képtelen egy ennyire széleskörű koalíció összefogására, de szakmailag is alkalmatlan a miniszterelnöki posztra – tegyük hozzá azonnal, hogy ez utóbbi állítást semmilyen módon nem igazolta a vita, mindkét jelölt szakmailag fölkészültnek bizonyult, látszott, hogy témakörről témakörre lebontva megvannak a válaszaik, a szerepükből nem estek ki.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor ezzel hozzájárul a Jelen független szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas, sokszínű, kritikus elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Kérjük, jelentkezzen be, ha Ön már regisztrált előfizető.

A Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A lap újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!