Fájni fog!

Vásárhelyi Mária | 2023.01.19. 16:56

Olvasási idő kb. 5 perc

Nem tudom, mivel áltatták magukat azok, akik úgy képzelték, hogy nem mi, magyar állampolgárok fogjuk megfizetni annak az árát, hogy a kormánypártok átláthatatlanul, korrupt módon költik el az Unióból ideáramló pénzeket, és folyamatosan megpróbálják hülyére venni a közösséget, amelyhez tartozunk.  Nyilvánvaló volt, hogyha egyszer az Európai Unió vezetői elkezdik komolyan venni azokat az elvárásokat, amelyeket választópolgárai állítanak elé, akkor mi, magyar adófizetők duplán fogjuk megfizetni ennek árát. Egyszer akkor, amikor a magyar kormány a közjó szolgálata helyett baráti zsebekbe csorgatja vagy elherdálja az eurómilliárdokat, másodszor pedig akkor, amikor betelik a pohár, és az unió elzárja a pénzcsapokat.

Ahogyan ez most az Erasmus ösztöndíjak és a Horizont Program esetében történik. Az Erasmus program évente több tízezer, felsőoktatásban és szakképzésben résztvevő diák és oktató számára biztosít lehetőséget több hónapos külföldi tanulásra, szakmai tapasztalatszerzésre és együttműködésre, a Horizont program pedig a legfontosabb anyagi forrás a felsőoktatási intézményekben folyó kutatások támogatására, amely a következő években 850 milliárd forintot biztosítana kutatásfejlesztésre. És az EU – a jól kidolgozott és dokumentált pályázatok mellett – mindössze annyit vár el a támogatásban részesülni kívánó országoktól, hogy a pályázatban résztvevő tudományos intézmények politikailag függetlenek legyenek és gazdaságilag átláthatóan működjenek.

Ezt olvashatja még a cikkben:

Mi a legnagyobb baj az egyetemek vezetésébe ültetett politikusokkal?

Jelezte-e az Európai Unió, hogy számára elfogadhatatlan az egyetemek ilyen alapítványokba szervezése?

Mi várható a jövőben az Európai Uniótól?

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Lelátó

Tamás Ervin 

„Ezek az emberek valószínűleg még nem élveztek egyetlen futballmeccset sem, sosem azért mennek ki a stadionokba, hogy jól érezzék magukat, hanem hogy nézzék, mit lehet feljelenteni” – vélekedett a miniszter”.

Elolvasom

A mai napig őrizzük a könyvtárban a CEU szellemiségét

Tóth Bea

Ha diplomát adó képzést nem is végezhet, a magyarországi küldetését nem adta föl a CEU. Egyre többen keresik föl az intézmény magyarországi könyvtárát a kutatásaikhoz, ami nem is csoda, hiszen számos hasonló intézmény zárt be a rezsiemelések miatt.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Kortársaink öröksége – gondolatkísérlet nekrológra

Lakner Zoltán

Sokan és sokféleképpen emlékeztek meg a 74 évesen elhunyt Tamás Gáspár Miklósról és a 89 éves korában elhunyt Mécs Imréről. Személyiségük, életútjuk sokszínűsége indokolja is ezt a sokféleséget. A két eltérő pályát összeköti a demokratikus rendszerváltás, meg az, hogy mindketten megélték a harmadik köztársaság összeroskadását és elpusztítását, még ha ennek kapcsán különböző következtetésekre jutottak is. Ami azonban végső soron közös bennük, az az önkény elutasítása és az emberi méltóság mindenek elé helyezése. Ez az írás szerény adalék Tamás Gáspár Miklós és Mécs Imre közéleti örökségének megfogalmazásához.

Elolvasom

Egy választás anatómiája

Szekeres Imre

Sokan sokféleképp értelmezik a jászberényi időközi választáson történteket, ahol az ellenzék tönkreverte a Fideszt. Szekeres Imre egyike volt a Közösen Jászberényért Egyesület kampánycsapatának. A Jelennek küldött cikkében leírja, mi vezetett ehhez a győzelemhez.

Elolvasom
Keresés