Hajós bélyegekkel a karanténban

| 2020.06.06. 12:16

Címkék:

XV. kerület

Olvasási idő kb. 3 perc

Szponzorált tartalom

– El tudtam magam foglalni – mondja most Király Csaba. – A Kőbányán élő lányommal és az unokámmal telefonon érintkeztem, a közelben lakó fiam segített a bevásárlásban. Hajós bélyegeket gyűjtök, aminek köszönhetően jól ismerem a régebbi viking, római hajókat és a 16-17. századi vitorlás gályákat is. Képben vagyok a trafalgári csatával bezáróan. A Csokonai Művelődési Ház bélyegkörében szoktam cserélni, régi mániám ez nekem, középiskolás koromban kezdődött. Amikor 1970-ben a mezőgazdasági repülőkhöz kerültem, újra feléledt bennem ez a gyermekkori szenvedély – meséli.

Király Csaba_önk_képv_20200527-bi (8)
 

Fotó: Bazánth Ivola

 

Nem kell megijedni, Király úr nem repülős volt, a munkaügyeket intézte a cégnél, amelynek egykor 160 brigádja ügyködött szerte az országban. 1990-ben lett vége az aktív éveknek, utána következtek a Mézeskalács tér környéki ügyek. Király Csaba örömmel vállalta a képviselőséget, amelyet most életkora miatt kissé takarékra kellett vennie.

– Abba, hogy viszonylag jól megúsztuk a sokkal veszélyesebbnek tűnő járványt, az is belejátszott, hogy az önkormányzati munkatársaim a karakán polgármesterrel az élen, jól ellátták a feladatukat – vélekedett a képviselő. – A hivatal végig a kezében tartotta az intézmények ügyeit, keményen lerendezte a gondozóházban jelentkező fertőzést is, aztán pedig védőmaszkot kezdtek osztani a kormányhivatal helyett, amikor arra szükség volt. Nem panaszkodtak, hogy nincs, beszerezték és kivitték a lakóknak. A lakosok is együttműködtek, betartották az előírásokat, mindenki nyugodtan tudta végezni a munkáját, rendben ment a Maradj otthon!-kampány, odaálltak mögé a fiatal, első ciklusos képviselők, akik egyáltalán nem tűntek lámpalázasnak. Mindent beleadtak az idősek segítésébe. És közben nem a saját imázsukat építették, megmutatták, mennyire komolyan gondolják azt, hogy a választóik érdekeit kell képviselniük. Így kell – mondja Király Csaba.

S hogy miért nem történt nálunk az, ami az olaszoknál? Erre is van elgondolása a képviselőnek, aki szerint jókor zárták be nálunk az iskolák és az óvodák, segített az is, hogy a közösségi tereket nem használtuk – az olaszok későn kaptak észhez, ez lehetett a baj. Nálunk jól működött a maszkviselés és az idősek helyett a bevásárlás.

Király Csaba_önk_képv_20200527-bi (9)
  

Fotó: Bazánth Ivola

 

Arra a kérdésünkre, hogy mikorra lehet számítani a normális hétköznapok visszatértére, Király képviselő azt mondta, szerinte július végére, augusztus elejére ez meg fog történni.

– Ha addig nem történnek velünk rendkívüli dolgok – mondja –, és ebben az ütemben csökken a fertőzöttség, senki nem fogja megállítani, hogy visszatérjünk. Lehet, hogy szeptemberben teljesen nyugodt körülmények között lehet az iskolát megkezdeni. 

Még több olvasnivaló a témában.

Lelátó

Tamás Ervin 

„Ezek az emberek valószínűleg még nem élveztek egyetlen futballmeccset sem, sosem azért mennek ki a stadionokba, hogy jól érezzék magukat, hanem hogy nézzék, mit lehet feljelenteni” – vélekedett a miniszter”.

Elolvasom

A mai napig őrizzük a könyvtárban a CEU szellemiségét

Tóth Bea

Ha diplomát adó képzést nem is végezhet, a magyarországi küldetését nem adta föl a CEU. Egyre többen keresik föl az intézmény magyarországi könyvtárát a kutatásaikhoz, ami nem is csoda, hiszen számos hasonló intézmény zárt be a rezsiemelések miatt.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Kortársaink öröksége – gondolatkísérlet nekrológra

Lakner Zoltán

Sokan és sokféleképpen emlékeztek meg a 74 évesen elhunyt Tamás Gáspár Miklósról és a 89 éves korában elhunyt Mécs Imréről. Személyiségük, életútjuk sokszínűsége indokolja is ezt a sokféleséget. A két eltérő pályát összeköti a demokratikus rendszerváltás, meg az, hogy mindketten megélték a harmadik köztársaság összeroskadását és elpusztítását, még ha ennek kapcsán különböző következtetésekre jutottak is. Ami azonban végső soron közös bennük, az az önkény elutasítása és az emberi méltóság mindenek elé helyezése. Ez az írás szerény adalék Tamás Gáspár Miklós és Mécs Imre közéleti örökségének megfogalmazásához.

Elolvasom

Egy választás anatómiája

Szekeres Imre

Sokan sokféleképp értelmezik a jászberényi időközi választáson történteket, ahol az ellenzék tönkreverte a Fideszt. Szekeres Imre egyike volt a Közösen Jászberényért Egyesület kampánycsapatának. A Jelennek küldött cikkében leírja, mi vezetett ehhez a győzelemhez.

Elolvasom
Keresés