Hogyan emeljük a benzinárat 33 százalékkal, politikai kockázat nélkül?

Vető Balázs | 2022.12.07. 14:20

Olvasási idő kb. 6 perc

2021. november 15. óta volt érvényben Magyarországon az üzemanyag árakat maximalizáló szabály. Bár többször szűkült a jogosultak köre, de a magyar autósok többsége 480 forintért juthatott hozzá a benzinhez vagy a gázolajhoz. Mármint, ha éppen lehetett kapni. 2022 utolsó negyedévében egyre gyakrabban hallhattunk arról, hogy a kutak jelentős részén nem lehet hatósági áras üzemanyagot kapni. December első napjainak egyik vezető híre pedig már az volt, hogy szinte sehol nincs nemhogy hatósági áras üzemanyag, de semmilyen más típus sem. A legtöbb szakértő szerint a hiányt az árszabályozás okozza. Hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani úgy, hogy az Orbán-kormány felelőssége fel se merüljön?

A válasz nem egyértelmű. Régóta egybehangzó volt a vélemény, hogy a benzinhiány az ársapka miatt alakult ki. A nemzetközi szereplők nem tudnak normál üzemanyagot importálni, mert annak piaci ára magasabb, mint a maximalizált ár. Profitorientált vállalat ilyet nem vállalhat be hosszú időn keresztül, nagy mennyiségben. A Mol ráadásul – ahogy erről Hernádi Zsolt néhány hete a Corvinus Egyetemen is beszélt – technikai problémák miatt nem volt képes az elmúlt hónapokban teljes kapacitással működtetni a finomítóit, ezért csak korlátozottan tudta ellátni a hazai kutakat, egy-egy kisebb üzemezavar is komoly fennakadásokat okozott. Ehhez jön még az a magyarázat is, hogy az orosz kőolajvezetékek sem tudnak a háborús károk miatt teljes kapacitáson működni.

Persze a közgazdaságtan szerint az árszabályozás technikai problémák és háborúk nélkül is hiányhoz vezet a piacgazdaságban, hiszen vannak a kereslet, a kínálat és az ár viszonyának olyan szabályai, amelyekről már sokszor bebizonyosodott, hogy akkor is meghatározott módon működnek, ha valahol éppen az unortodox gazdaságelmélet a divat. Ha ezeket vennénk figyelembe, akkor nyilván felvetődne a kormányzati döntések helyességének kérdése is, így ezeket kevésbé emeli ki a kormányzati kommunikáció vagy éppen a kormányközeli média.

Mi volt előbb: a tyúkeszű politikus vagy a hatósági áras tojás?

Ezekről akkor sem esett szó, amikor a benzinhiány csúcsán, december 6-án hirtelen Gulyás Gergely 22.30-ra Kormányinfót hirdetett Hernádi Zsolt részvételével. Itt jelentették be, hogy a Mol javaslatára a kormány 23.00-tól megszünteti az üzemanyagok hatósági árát. Mire a miniszter és az olajcég vezérigazgatója befejezte mondandóját, addigra 480 forint helyett a benzin ára 641 forint lett, a dízelé pedig 699 forint. Ezért hiába állnak hosszú sorok a benzinkutaknál, a kormányinfó hírére elindult autósok már csak emelt áron tudnak tankolni. A pórul járt, napok óta tankolni képtelen autótulajdonos nyilván dühös, valószínű elgondolkodik rajta, ki lehet ezért a felelős. Kire kell haragudnia?

Ezt olvashatja még a cikkben:

Mi a kormány kommunikációs trükkje?

Hogyan üt a kormány két legyet egy csapásra?

Nyugis lesz-e Orbán karácsonya?

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Lelátó

Tamás Ervin 

„Ezek az emberek valószínűleg még nem élveztek egyetlen futballmeccset sem, sosem azért mennek ki a stadionokba, hogy jól érezzék magukat, hanem hogy nézzék, mit lehet feljelenteni” – vélekedett a miniszter”.

Elolvasom

A mai napig őrizzük a könyvtárban a CEU szellemiségét

Tóth Bea

Ha diplomát adó képzést nem is végezhet, a magyarországi küldetését nem adta föl a CEU. Egyre többen keresik föl az intézmény magyarországi könyvtárát a kutatásaikhoz, ami nem is csoda, hiszen számos hasonló intézmény zárt be a rezsiemelések miatt.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Kortársaink öröksége – gondolatkísérlet nekrológra

Lakner Zoltán

Sokan és sokféleképpen emlékeztek meg a 74 évesen elhunyt Tamás Gáspár Miklósról és a 89 éves korában elhunyt Mécs Imréről. Személyiségük, életútjuk sokszínűsége indokolja is ezt a sokféleséget. A két eltérő pályát összeköti a demokratikus rendszerváltás, meg az, hogy mindketten megélték a harmadik köztársaság összeroskadását és elpusztítását, még ha ennek kapcsán különböző következtetésekre jutottak is. Ami azonban végső soron közös bennük, az az önkény elutasítása és az emberi méltóság mindenek elé helyezése. Ez az írás szerény adalék Tamás Gáspár Miklós és Mécs Imre közéleti örökségének megfogalmazásához.

Elolvasom

Egy választás anatómiája

Szekeres Imre

Sokan sokféleképp értelmezik a jászberényi időközi választáson történteket, ahol az ellenzék tönkreverte a Fideszt. Szekeres Imre egyike volt a Közösen Jászberényért Egyesület kampánycsapatának. A Jelennek küldött cikkében leírja, mi vezetett ehhez a győzelemhez.

Elolvasom
Keresés