Ferber Katalin Hova lett a japán csoda?

A nyugati világ irigyelte. Japán, a világelső, írta egy híres amerikai közgazdász. Egy volt amerikai pénzügyi vezető kedélyesen megdicsérte a japán jegybankpolitikát, hiszen „nagyszerűen követték a megfelelő elméletet”, melyre a lakonikus válasz Tokióból mindössze annyi volt: sohasem az elméletet, hanem a gyakorlatot követjük

A japán gazdaság évi átlagos GDP növekedése 1956 és 1973 között 9,3 százalék volt. 1975 és 1991 között ugyanez mindössze 4,1 százalékot tett ki. A kilencvenes években azonban ez évi egy százalékra zsugorodott, s az elmúlt két évtizedben többször volt negatív is.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!