Itt a vég: leállítja a székesfehérvári stadion fűtését a fideszes polgármester

Tóth Ákos | 2022.10.12. 11:48

Olvasási idő kb. 5 perc

Szinte szimbóluma a rendszer abszurditásának, hogy épp egy fideszes polgármester, méghozzá a legerősebbek egyike, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár első embere hozta a legkellemetlenebb helyzetbe a kormányt, személy szerint Orbán Viktort, amikor bejelentette, hogy november 14-től december 31-ig a Mol Aréna Sóstó létesítmény-üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvének fűtését és világítását sem állják.

A közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint ez azt jelenti, hogy miután lejátssza az utolsó bajnoki meccsét a Fehérvár a Kisvárda ellen november 13-án, a stadiont nem fogják fűteni. Cser-Palkovics András mindezt az energiaár-robbanás okozta válsághelyzet kezelésével indokolta. Ám ennél is tovább ment: a januári folytatás is necces lehet, mert – idézzük a városvezetőt – „az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon. Ez ma elviselhetetlen teher az országnak, vállalhatatlan a településeknek és a kluboknak”.

Cser-Palkovics András jól ismeri az övéit – oda üt, ahová a legjobban fáj.

Nyilván nem lenne rákényszerítve erre, ha a kormány komolyan venné az önkormányzatokat, amelyek energiacsúcs összehívását követelik, mivel a most nekik ajánlott energiaár végletesen elszállt, van, ahol a tavalyihoz képest több mint tízszeres árat kínál a szolgáltató.

Cser-Palkovics András: Kulcskérdés, hogy megjöjjenek az EU-s pénzek

De persze, szolgáltatója és települése válogatja, mivel például az MVM a fideszes vezetésű Debrecennek nettó 798 forint köbméterenkénti áron kínálja a gázt, addig Szentendrének, ahol mit ad isten, nem fideszes a polgármester, a tavalyi gázárhoz képest 17,5-szeres, köbméterenként 103 forint helyett 1801 forintos árajánlatot tett gázszállításra. Amikor a helyi képviselők azt mondták, hogy ez túl sok, tettek egy újabb ajánlatot, akkor már 2644 forintosat.

Ezt olvashatja még a cikkben:

Cser-Palkovics András a települése érdekét nézi

Gulyás Gergely a baloldalt szidja

Mi a legerősebb ütőkártya Orbán ellen?

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Lelátó

Tamás Ervin 

„Ezek az emberek valószínűleg még nem élveztek egyetlen futballmeccset sem, sosem azért mennek ki a stadionokba, hogy jól érezzék magukat, hanem hogy nézzék, mit lehet feljelenteni” – vélekedett a miniszter”.

Elolvasom

A mai napig őrizzük a könyvtárban a CEU szellemiségét

Tóth Bea

Ha diplomát adó képzést nem is végezhet, a magyarországi küldetését nem adta föl a CEU. Egyre többen keresik föl az intézmény magyarországi könyvtárát a kutatásaikhoz, ami nem is csoda, hiszen számos hasonló intézmény zárt be a rezsiemelések miatt.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Kortársaink öröksége – gondolatkísérlet nekrológra

Lakner Zoltán

Sokan és sokféleképpen emlékeztek meg a 74 évesen elhunyt Tamás Gáspár Miklósról és a 89 éves korában elhunyt Mécs Imréről. Személyiségük, életútjuk sokszínűsége indokolja is ezt a sokféleséget. A két eltérő pályát összeköti a demokratikus rendszerváltás, meg az, hogy mindketten megélték a harmadik köztársaság összeroskadását és elpusztítását, még ha ennek kapcsán különböző következtetésekre jutottak is. Ami azonban végső soron közös bennük, az az önkény elutasítása és az emberi méltóság mindenek elé helyezése. Ez az írás szerény adalék Tamás Gáspár Miklós és Mécs Imre közéleti örökségének megfogalmazásához.

Elolvasom

Egy választás anatómiája

Szekeres Imre

Sokan sokféleképp értelmezik a jászberényi időközi választáson történteket, ahol az ellenzék tönkreverte a Fideszt. Szekeres Imre egyike volt a Közösen Jászberényért Egyesület kampánycsapatának. A Jelennek küldött cikkében leírja, mi vezetett ehhez a győzelemhez.

Elolvasom
Keresés