Szabó Brigitta Kiskirályság Biatorbágyon, műfüves focipálya erőből

A Facebookról tudták meg Biatorbágy lakói, hogy a településen új műfüves futballpálya épül. A sportberuházáshoz szükséges telek 422 millió forintért történt megvásárlásáról a polgármester egy személyben, a képviselőtestület kihagyásával döntött. De nem kérdezte meg az erdei tisztás és a védett patak közelében lakó emberektől sem, mit szólnának, ha a zsákutcájuk végén egyszer csak 300 férőhelyes lelátó teremne, a több száz lehetséges néző számára is építenének 37 parkolóhelyet. Volt tiltakozás, hűtlen kezelés miatt Szél Bernadett feljelentést tett, az érintettek segítséget kértek az összes hivataltól, ahonnan csak tudtak, eddig hiába. A rendőrségi nyomozás még tart, de az építkezés már elkezdődött.

– A munkagépek ledózerolták a fél hegyoldalt, ezt már nem lehet eredeti formájában visszaállítani. Eddig 3000 négyzetméteren vágtak ki fákat. Mi úgy költöztünk Iharosra, hogy előbb megkérdeztük a biatorbágyi önkormányzatot, a település fejlesztési terve szerint lesz-e bármilyen beruházás, építkezés abban a zsákutcában, amelybe beleszerettünk, éppen azért, mert az erdő szélén, háborítatlan környezetben van. Nemleges választ kaptunk - mondta lapunknak Herhalt-Nagy Szandra, a Forrás utca lakója, a tiltakozó családok egyik képviselője.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!