Látszik, hogy Parragh az állam kegyeltje, nem tisztességes vállalkozó

| 2021.09.01. 06:46

Címkék:

homofób Parragh

Olvasási idő kb. 2 perc

A Polgári Platform közleményt adott ki Parragh László homofób kijelentésével kapcsolatban. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a szakképzési tanévnyitó ünnepségen azt mondta, hogy „Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.”

A Kész Zoltán, egykori országgyűlési képviselő és Somogyi Zoltán, politikai elemző által jegyzett közlemény így szól:

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megengedheti magának, hogy homofób kijelentést tegyen, illetve a homoszexuálisokat és a pedofilokat összekeverje. Megengedheti magának, mert az állam kegyeiből él, amely kötelezi az összes magyar vállalkozót arra, hogy éves díjat fizessen be Parragh László egzisztenciájának biztosítására. Amennyiben Parragh László ezt nem kapná meg, akkor végre egy tisztességes vállalkozásból kellene megélnie, amelynek megszervezésére valószínűleg alkalmatlan. Tisztességes vállalkozó ugyanis, akár már önérdekből sem nézi vevőinek törvényen belüli életvitelét és óvakodik attól, hogy megbántsa őket. Piacból élő ember ritkán lesz rasszista, vagy kiközösítő. Államból élő, pláne Magyarországon, igen sokszor. Parragh László egy fillért sem érdemel a tisztességes magyar vállalkozóktól.

Még több olvasnivaló a témában.

A törpe minoritás óriása

Révész Sándor

Mi már a haladár Adytól vélünk tudni Magyarország „ázsiai állapotairól”, holott ezt a szóképet a régen elfelejtett „ókonzervatív fekete báró”, Sennyei Pál vitte bele a köztudatba. Amikor a 48-as és a 67-es alapon állók harcáról szólt a politikai élet, egy maroknyi konzervatív arisztokrata 47-es alapon képzelte el Magyarország modernizálását. A lehetetlen küldetés donkihótéi közül magasodott ki Sennyei Pál.

Elolvasom

A gyűlöletkeltő propaganda ellenére nőtt az LMBTQ emberek elfogadása

Petike Áron

Egyre többen merik felvállalni meleg és transznemű identitásukat Magyarországon, és velük kapcsolatban a társadalmi elfogadottság is növekvőben van a Medián tavaly decemberben végzett felmérése szerint. A 2022. áprilisi népszavazási kampány meleg- és transzellenes propagandája, valamint a kormány manipulatív kérdéseire leadott több mint három és fél millió támogató válasz (nem szavazat) ellenére a magyar társadalom jelentős része számára a melegek társadalmi jelenléte és elfogadása a hétköznapok részévé vált.

Elolvasom

Isteni San Diego

Hegyi Iván

Szép telei voltak Tóth Zoltánnak a 2010-es években. A San Diego Sockers 2011 februárjában visszavonultatta 1-es számú mezét, majd 2014 januárjában beválasztották az Indoor Soccer Hall of Fame-be. Kaliforniai klubja szerint ő volt „az amerikai teremfutball legjobb kapusa”. Itthon egyszer játszott a válogatottban és 33 első osztályú mérkőzésen az Újpest csapatában – nagypályán –, majd 1979 augusztusában, alig huszonhárom évesen, a szabad világba szökött.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Tátrai Annamária: Szerintem a közmunka is megbélyegző

Tóth Ákos

Hatalmas vállalkozás eredményeit tette közzé Tátrai Annamária statisztikus, szociológus a Tárki által jegyzett Társadalmi Riport 2022 című kötetben. A tanulmányában megrajzolta Magyarország szegénységi térképét, s becsléseket tett a szegénységben, illetve a súlyos anyagi nélkülözésben élők arányára az egyes járásokban. Úgy tűnik mintha a kormány lemondott volna a legszegényebb településeken élőkről. A kutatóval beszélgettünk.

Elolvasom
Keresés