Mese a magyar nacionalizmusról, az orosz bombákról és a türk vízióról

Ónody Gomperz Tamás | 2022.11.17. 10:20

Olvasási idő kb. 4 perc

Török gyerek elvágta, magyar gyerek nem bánja.

A magyar társadalom egyik fele által kitartóan bálványozott, a másik felét csendes mélabúba süllyesztő Orbán Viktor a baráti Üzbegisztánban járt az elmúlt héten, ahol kijelentette: teljes mértékben támogatja a Türk Államok Szervezetének munkáját, és azon lesz, hogy a következő évtizedben „a türk víziót sikeresen végrehajthassák.”

Helyezzük ezt a türk víziót, úgyis mint nemzetstratégiai célkitűzést történelmi kontextusba.

Magyarország államformája régóta a sérelmi nacionalizmus. Hivatalos nyelve a szüntelen duzzogás, fizetőeszköze a nekünk minden jár. A szuverenitásunk szent, de a tanáraink bérét fizesse ki más. Nem fizeti ki? Persze, hogy nem, hiszen ellenünk évszázadok óta összeesküdnek, velünk folyamatosan kiszúrnak, minket állandóan kioktatnak, rólunk rendszeresen megfeledkeznek – ahelyett, hogy meghálálnák nekünk mindazt a temérdek áldozatot, amit a világért hoztunk.

Ómagyar Schmidt Mária-siralom.

A sérelmi nacionalizmus központi fogalma természetesen Trianon. Holott Erdélyt nem az első világháborút lezáró béketárgyaláson vesztettük el, hanem 1526 után, amikor a Türk Államok Szervezete (lánykori nevén: Oszmán Birodalom) berendezkedett a magyar királyság területén. Utána már soha nem volt Erdély a szuverén Magyarország része. Amikor Erdély újra Magyarországhoz tartozott, akkor a magyar állam nem volt független. Amikor az lett, nem tartozott hozzá Erdély. A 150 éves hódoltság alatt indultak el azok a demográfiai folyamatok, amelyek később lehetetlenné tették a történelmi Magyarország egyben tartását.

Tehát: a magyar történelem legnagyobbnak tartott tragédiájáról nem a franciák, a románok, a zsidók, a szabadkőművesek, a sorosista civilszervezetek és a brüsszeli szankciók tehetnek, hanem azok, akik a türk víziót egykor sikeresen végrehajtották.

Ezt olvashatja még a cikkben:

És mi a helyzet az orosz vízióval?

Hogyan viszonyul az Orbán által képviselt szuverenizmus az orosz és türk vízióhoz?

Számára a nacionalizmus ugyanúgy csak egy kommunikációs termék, mint a kereszténység

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés