Lakner Zoltán Minden ötödik magyar szerint az oltással mikrochipet ültetnek a bőrünk alá

A többség elutasítja az oltás kötelezővé tételét

A koronavírus-járvány második évének vége felé közeledve a magyar lakosság ötöde vélekedik úgy, hogy a vírus puszta kitaláció - ez is kiderül a Policy Solutions legújabb  felmérésből, amelynek során a kutatók a Závecz Research (ZRI) együttműködésével ezer fős reprezentatív mintán tájékozódtak a magyar lakosság járvány közbeni állapotáról és vélekedéseiről. Fontos, hogy az adatfelvételre szeptemberben került sor, az igazán elszabaduló fertőzésszámokat megelőzően.

Az összeesküvés-elméleteknél és álhíreknél maradva, megkérdezettek negyede gondolja úgy, hogy az oltás meddőséget okoz, és 17 százaléknyi tábora van annak a gondolatnak, hogy az oltással mikrochipet ültetnek a bőrünk alá.

Vannak az oltás elutasításának kevésbé regényes indokai is, az oltás ellenzői közül a legtöbben a hosszú távú mellékhatásoktól tartanak, de 16 százalék egyszerűen nem hiszi, hogy megbetegedne.

A már beoltottak több mint fele nem tervezett harmadik oltást – akik pedig tervezték, azoknak a túlnyomó többsége nyugati vakcinában gondolkodott.

A kötelező oltás masszív, 61 százalékos társadalmi elutasítottságban részesül e felmérés szerint. A többség helyteleníti a munkaadók által előírt oltási kötelezettséget, sőt még a pénzügyi ösztönzést jelentő vakcinalottót is. Nincs olyan útja-módja a kötelezésnek, amit ne övezne többségi ellenszenv. 

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Kérjük, jelentkezzen be, ha Ön már regisztrált előfizető.

A Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A lap újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!