Mostantól türk barátainkkal együtt küzdünk az aszály ellen

Tamás Ervin  | 2022.11.11. 13:54

Olvasási idő kb. 3 perc

Sokáig kellene törnöm a fejemet, hogy meglátogatván üzbég és egyéb türk barátainkat, milyen újdonsággal rukkoljunk elő, ami érdemivé teszi a megbeszéléseket és a napnál világosabbá válik, hogy milyen kölcsönös előnyöket rejt az egyre szorosabbá váló barátság. Ezért irigylem a kormányzópárt agyalóbrigádját, mert körükben csettintenek és máris kész a bombasztikus bejelentés: közös aszálymegelőzési intézetet alapítanak Magyarországon!

Szakmailag a dolog megalapozott, mert aszály van, víz kell – igaz, hogy már az átkosban is sok-sok terv készült az öntözés előmozdítására, igaz, akkor még vizes szakemberek is voltak, mégis a nagyja papíron maradt, hogy minden rendszerfordulón elő lehessen venni, mint megoldást.

Örökké agyalni kell – Vízgazdálkodási abszurd a Homokhátságról

Úgy vagyunk ezzel, mint annyi minden mással, például a geotermikus energiával, amellyel megáldotta a teremtő a hazát, csak éppen a kihasználtsága maradt örökzöld kampánytéma. A napokban éppen Palkovics miniszter ásott le egészen a forrásokig, hogy ismét felszínre hozza a kincset és úgy adta elő, mint aki most ébredt rá arra, amivel anno, a 70-es években a szentesi termelőszövetkezet reklámozta magát.

Ezt olvashatja még a cikkben:

Miért örvendetes az Aszálymegelőzési Intézet megalapítása?

Kik nyernek az ügyön?

Miből lesz több: esőből vagy tanulmányútból és budai székházból?

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés