Tóth Bea Online Tanulópár segíti a digitális oktatásban a hátrányos helyzetű gyerekeket

A digitális oktatás azoknak a gyerekeknek és fiataloknak lehetőség, akiknek a körülményei azt lehetővé teszik: van internetük és eszközeik. A hátrányos helyzetű gyerekek digitális lehetőségei azonban korlátozottak – nekik nyújt segítséget az Ökumenikus Segélyszervezet Tanulópár programja technikai eszközökkel és budapesti gimnazisták támogatásával. Greskovits András fotóriportjával nemcsak a hátrányos, de a jobb helyzetben lévő falvak digitális oktatásába is beleláttunk.

Tavaly márciusban, amikor a digitális munkarend életbe lépett, sok általános iskolás egyik napról a másikra kiesett az oktatásból amiatt, mert nincs megfelelő internethozzáférése, illetve eszköze, egyáltalán: nincs olyan családtagja, ismerőse, aki segítene neki eligazodni a digitális oktatásban. Az Ökumenikus Segélyszervezet, amely folyamatosan jelen van a hátrányos helyzetű településeken, először 2020 áprilisától a Boldogkőújfalun élő hátrányos helyzetű általános iskolásoknak adott kölcsön tableteket a digitális munkarend idejére. Nekik – a technikai eszközökön túl – szükségük volt személyes támogatásra is, ezért a segélyszervezet megszólított néhány budapesti gimnáziumot: a Budai Ciszterci és a Budapesti Piarista Gimnáziumot. Az itt tanuló fiatalok az iskolai közösségi szolgálat keretében végezték tevékenységüket.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!