Kultúra

Ami Eric Clapton álma is…

Mit hallgatok? – kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

Pat Metheny világa

Mit hallgatok? – kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel pedig a legnagyobb örömök egyike.

 

A csapból is zene folyik, de pénz a zenészeknek nem

A popelőadók 2020-ban nem sok pénzt kerestek, pedig a zene nem szűnt meg. A világjárvány miatt viszont gyakorlatilag leállt a koncertezés, az egyéb bevételeik pedig szolidak maradtak. A zenészek minden korábbinál nagyobb számban döbbentek rá arra, hogy a streamelésből mennyire kevés a jussuk, miközben a stream-szolgáltatók és a kiadók jól járnak a 21. századi zeneterjesztéssel. A tarthatatlan állapot most komoly reform előtt áll.