Katona Klári 2Cellos – A diadalút

Mit hallgatok? – kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

Riválisokként indultak, partnerek lettek és 2011-ben, két hét alatt robbantak be a köztudatba. A klasszikus képzést kapott Luka Šulić és Stjepan Hauser Michael Jackson Smooth Criminal dalának átdolgozásával végérvényesen beírta magát a legsikeresebb zenészek közé. A bizonyos két két alatt hárommillió emberhez ért el újszerű zenei fogalmazásuk. Ma, csak ennek a dalnak harminchétmilliónál jár a megtekintése. Tényleg berobbantak a zeneszeretők világába. Klasszikus alapokkal közelítenek a pop, a rock és a filmzenék  hangszereiken a legnagyobb hatással megszólaltatható darabjaihoz. 

A 2Cellos alapítói Horvátországban nőttek fel, mindketten zeneakadémisták voltak Zágrábban. Klasszikus képzésüket Bécsben illetve Londonban folytatták és fejezték be. 

Tökéletes érzékkel válogatnak az átdolgozható zenékből, ami egyértelműen hozzájárul a fogadtatáshoz. A klasszikus zenét semmi esetre sem szeretnék maguk mögött hagyni. Álmuk egy olyan turné, ahol egy koncerten belül – szimfónikusokkal és egy kortárs zenekarral –, klasszikus repertoárukat és a pop-rock átdolgozásaikat is eljátszhatják.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

Az egyéves születésnapját ünneplő Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A Jelen újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók segítségével maradhat fent.

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor ezzel hozzájárul a Jelen független szerkesztőségének munkájához. Az előfizetésért cserébe színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!