Katona Klári A szavakon túl – Nuno Bettencourt köti össze Gary Cherone-t és Steven Tylert

Mit hallgatok? – kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

Zenészek sokasága élte már meg, hogy egy dal, annak váratlan, jósolhatatlan sikere akár  egy teljes album zenei anyagát képes elhalványítani. A popzene történetében rengetegszer megtörtént. Szólisták, zenekarok zenei pályaívében egyaránt. 

Erre az egyik legjobb, a jelenséget megmutató példa az Extreme második stúdióalbumán szereplő dal. A Pornograffity albumuk +nem csak a tizedik helyig jutott a Billboard 200 listán, de olyan jó eladás volt, hogy kétszeres platina album lett. Az ötödik dal volt rajta az, ami az említett jelenséget a szavakon túl is példázza: More than words. 

Egy ballada-gyöngyszem. Két férfihangra, akusztikus gitárkísérettel. A letisztultság maga. Zeneileg, szövegileg és képi feldolgozásában egyaránt. Ez ahhoz képest érdekes, hogy harminc évvel az album megjelenése után, a szakmai értékelések a lemezt az együttes koronaékszerének tartják. Zenei anyagát pedig az alapstílusuk tökéletes megvalósulásaként emlegetik. Amiatt, hogy az eredeti stílusuk kompozíciós és tematikai határait ezen a lemezen sikerült a legfigyelemre méltóbban tágítania a zúzós hard rock, glem metal, funk metal zenekarnak. 

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!