Katona Klári Az örökérvényű Beatles Steven Tyler és George Michael feldolgozásában

Mit hallgatok? – kérdezik tőlem újra meg újra Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

1988-ban Mick Jagger a Rolling Stones emblematikus figurája iktatta be zenekarként a Beatles tagjait, a Rock and Roll Hall of Fame, a Rockhírességek csarnoka előadóinak sorába. Mick Jagger. Nem tévedés. 

A Stones 1962-ben londoni kis klubokban játszott, végtelenül egyedinek tartva magukat. Viselkedésben, öltözködésben, zenei stílusukat tekintve is, bár akkor még mások dalait játszották. Aztán – ahogy Mick Jagger felidézi – kiderült, van a városban egy másik hosszúhajú csapat, nem kevésbé extravagánsak viselkedésben, öltözködésben, csak épp nekik már lemezszerződésük is van, Első saját daluk, a „Love me do” pedig már a toplisták élére került. S egyszercsak Richmondban besétáltak meghallgatni a Rolling Stones-t…

Azon az estén, ott egymással szemben, a színpadon ők, a színpad előtt már az ismert felállásában a Beatles, nyilván elképzelni sem tudták volna, hogy ők lesznek azok, ők valamennyien lesznek azok, akik zenei történelmet írnak. Akiket a rock és a pop-zene örökre szóló, alapmeghatározóiként  emlegetnek majd. 

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!