Katona Klári Dal-sors – Aretha Franklin: It Hurts Like Hell

Mit hallgatok? - kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

 

Kinek köszönhető ez az élmény? 

A dalt Babyface írta a Waiting To Exhale filmhez, mely nálunk Az igazira várva címet kapta. Rendezője az Oscar díjas filmszinész, Forest Whitaker. Whithey Huston, Angela Bassett, Loretta Devine és Lela Rochon játszák az összetartó, filmbéli barátnőket, akik az élet jobb megélésének lehetőségei és az igazi keresése közben erősítik, segítik egymást. 

Whitney Huston főszerepe mellett, a film zenei anyagának társ-producere is lett. Kenneth „Babyface” Edmonds azonnal elfogadta Whithey ötletét, hogy csak női előadókban gondolkodjanak. Így az is neki köszönhető – ahogy ez egy interjú hangfelvételén hallható is – hogy Aretha Franklin is az álomnévsorba került. Chaka Khan, Brandy, TLC, Patti LaBelle voltak még azok, akiket Aretha Franklin mellett Whitney Huston elsőre javasolt ahhoz, hogy produceri vágya megvalósulhasson és a film zenei anyagából egy igazi, „nők, akik tudnak énekelni”-album készülhessen. Létrejött.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!