Katona Klári Film-dal: Jamie Cullum és Clint Eastwood

Mit hallgatok? – kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

Jamie Cullum angol jazz-pop énekes, zeneszerző – olvasom. Jazz-pop? Az mi lehet? Jamie Cullum nekem Jamie Cullum. Egyedi. Különleges. Élettel, muzsikával teli angol fiú, aki jazzista létére tömegeket hódított meg. A Blenheim Palace parkjában tartott koncert felvételén láttam először. A hétezer ember előtt hol állva zongorázott, hol váratlanul, akrobatikus könnyedséggel a zongorája tetején termett és onnan énekelt, a legtökéletesebb összhangban zenekarával. Már a koncert első pillanataiban lenyűgözött. Látszott, semmi sem feszélyezi. Fogalmam sem volt, honnan jött, milyen zenei háttére van.

Mindegy is volt. Egyszerűen elvarázsolt. Annyira friss volt. Attitűdjében, zenéjében.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!