A Dívák nyerte a közönségdíjat a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon

Egy héten át online is megtekinthetők a fesztivál filmjei

November 15-től kezdődően egy hétig online is meg lehet nézni a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon bemutatott 64 alkotást. A közönségdíjat elnyerő Dívák november 18-tól az HBO műsorán is elérhető lesz.

Kőrösi Máté első dokumentumfilmje három barátnő útját követi végig, akik az érettségire készülnek egy olyan iskolában, amely azoknak a fiataloknak nyújt segítséget és ad lehetőséget az újrakezdésre, akik kimaradtak a gimnáziumból. Szani, Tina és Emese a tinédzserkor és a felnőtt lét között toporog, élettapasztalatukat nézve azonban sokkal érettebbek kortársaiknál. A diplomafilmből egész estés dokumentumfilmmé lett munka során Máté belefolyik a lányok személyes életébe, kiderül, hogy a laza csajok röhögős arca mögött komoly terhek lapulnak.

A Dívák személyes munka – a rendező folyamatos párbeszédet folytat a film szereplőivel, miközben a nézőknek is reflektál a szituációkra. Saját narrációjával vezet minket, s teszi ezt úgy, hogy közben sikerül mindvégig a háttérben maradnia. Máté mintha azokat a jeleket keresné, amelyek a felnőtté válásra utalnak. Van ilyen pont, amihez kötni tudjuk, vagy észrevétlenül lépjük át, illetve maradunk örök gyerekek?

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor hozzájárul a Jelen szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Kérjük, jelentkezzen be, ha Ön már regisztrált előfizető.

A Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A lap újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!