Katona Klári Játszótársak

Nemtetszést kifejezni annyira természetes lett. Napi szinten gyakoroljuk. Szinte szokássá vált. Egyetértést adó szokássá lett. Talán pont az egyetértésből nyeri erejét. A jót, a jólesőt, a nagyra tarthatót felhozni, elismerést kifejezni, a másikért lelkesedni, csak fel-fel villanón éljük. Mintha az ilyesfajta megnyilvánulásokat valami különös szemérmesség kísérné. Szinte zavart keltenek. Szavakba foglalásuk már-már zavarba ejtő. Kopnak hát a kifejezésükre használt jelzők, egyszerűsödnek a mondatok, így aztán – ha elhangzanak is – hamar túlesünk rajtuk. A lelkesedés, a csodálat visszafogott. Kifejezése akár éveket is késhet. Felmérhetetlen, hogy ez bármelyikünket mennyi mindentől foszt meg.

Tisztelt Olvasónk!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!