Kitörölhetetlenül – Kiállítás nyílt Móricz-Sabján Simon fotográfus emlékére

Simon Márk | 2023.03.03. 13:11

Olvasási idő kb. 3 perc

Kiállítás nyílt a tragikus hirtelenséggel elhunyt Móricz-Sabján Simon fotográfus emlékére az Einspach Fine Art & Fotography galériában Budapesten, a Hold utca 12-ben. A kiállító fotográfusok és a szervező kurátorok emlékezni és emlékeztetni szeretnének Móricz-Sabján Simonra, akiről kollégánk, Tanács István így írt: „életműve láttán el tudjuk képzelni, mi mindent rögzíthetett volna még a lencséje, a szeme, a páratlan agya. Amit létre hozott, így sem lehet kitörölni a fotózás, a társadalomismeret történetéből.” A kiállítók támogatni kívánják Móricz-Sabján Simon családját is. Ezért felajánlották egy-egy fontos képüket, valamint a munkájukat, hogy létrejöhessen a kiállítás. A művek megvásárolhatók, az eladásokból befolyó összeg a művész családjához kerül.

A kiállító művészek: Barakonyi Szabolcs, Bácsi Róbert László, Bartha Máté, Bánkuti András, Benkő Imre, Bihari Ágnes, Bozsó András, Bődey János, Csontó Lajos, Csoszó Gabriella, Darab Zsuzsa, Darnay Katalin, Deim Balázs, Dezső Tamás, Déri Miklós, Dobos Tamás, Dóka Béla, Einspach Brúnó, Eperjesi Ágnes, Erdei Krisztina, Fabricius Anna, Fátyol Viola, Fazekas István, Gáti György, Gárdi Balázs, Glázer Attila, Gőbölyös Luca, Hajdú D. András, Hangay Enikő, Hapák Péter, Hirling Bálint, Hermann Ildi, Hernád Géza, Holló Zsuzsa, Horváth M. Judit, Hossala Tamás, Illés Barna, Július Gyula, Kallos Bea, Kállai Márton, Kása Béla, Keleti Éva, Kiss-Kuntler Árpád, Kocsi Olga és Szabó Eszter Ágnes, Koleszár Adél, Korniss Péter, Kovalovszky Dániel, Kudász Gábor Arion, Lugosi Lugo László, Mandur László, Mohai Balázs, Molnár Zoltán, Mónus Márton, Móricz-Sabján Simon, Mucsy Szilvia, Nadja Massün, Nyilas Ilona, Orbital Strangers, Páczai Tamás, Pályi Zsófia, Pettendi Szabó Péter, Rédei Ferenc, Rédling Hanna, Révész Tamás, Reviczky Zsolt, Riskó Gáspár, Simon Márk, Sióréti Gábor, Stalter György, Stiller Ákos, Somogyvári Kata, Sopronyi Gyula, Sylvia Plachy, Szabó Bernadett, Szatmári Gergely, Szombat Éva, Telek Balázs, Tímár Péter, Tombor Zoltán, Turay Balázs, Turós Balázs, Urbán Ádám, Urbán Tamás, Varga Tamás, Vető János, Végh László, Vékás Magdolna, Zagyvai Sári és Zoltai András.

Amit szavakkal nem lehet elmondani

Még több olvasnivaló a témában.

A válság felértékelte a zuglói modellt

Lakner Zoltán

Szakmai és civil siker, hogy Zugló önkormányzata egyelőre nem foglalkozik a helyi szociális modell elvetéséről szóló javaslattal. Scharle Ágota közgazdásszal, a Budapest Intézet vezetőjével, a modell egyik kidolgozójával Lakner Zoltán, a Jelen főszerkesztője arról is beszélgetett, hogy a Zuglóban kialakult vita alkalmat teremthet akár egy a szociálpolitika valódi szerepét tisztázni hivatott párbeszédre. A beszélgetés az Új egyenlőség podcast-sorozatának része.

Elolvasom

Az árpádsáv színei és az MLSZ

Krajczár Gyula

Érdekes vitát folytatott le önmagával a Magyar Labdarúgó Szövetség a közelmúltban arról, hogy vajon nagy-Magyarország kontúrja és az árpádsávos zászló – vagy hogy őket idézzük: „az árpádsáv színei” – rasszistának, kirekesztőnek minősülnek-e, netán hordoznak-e politikai üzenetet.

Elolvasom

Rékassy Balázs: Az orvosi kamara úgy érezte, mintha pofon vágták volna

Tóth Ákos

A Magyar Orvosi Kamara mindvégig egyetértett nemcsak az egészségügy átalakításának szükségességével, hanem az irányával is, ahogy azzal is, hogy a háziorvosi ügyeleti rendszert modernizálni kell – derült ki az Új Egyenlőség legújabb, a Jelen oldalán is meghallgatható podcast-adásából, amelyben az Új Egyenlőség szerkesztője, Kiss Ambrus Rékassy Balázs szakközgazdásszal, egészségügyi menedzserrel beszélgetett a kormány és a MOK közötti konfliktusról, amelyet a kormány a maga részéről azzal oldott föl, hogy brutálisan, egyik napról a másikra megszüntette a kötelező orvoskamarai tagságot.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Élettérképek – honnan jöttünk, hol tartunk, merre megyünk?

Kormos Lili

Egy ideje az okostelefonok már azt is számon tartják, mikor és merre jár a tulajdonosuk, hogy melyik boltba, kávézóba, színházba, kocsmába tért be, és mindezt hányszor ismételte. Hóvégén készül a precíz összegzés, amikor aztán mindenki rácsodálkozik, hogy januárban is többet támasztotta a Gyalogbéka Eszpresszó pultját, mint a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár olvasótermének asztalait. Viccet félretéve, ez egyfelől elég ijesztő, mert ugyan, ki akarná, hogy minden átkozott lépésének nyoma legyen? Másfelől viszont el is gondolkodtatott. Az járt az eszemben, hogy vajon hányszor és milyen paraméterek mentén rajzolódott már át az életem térképe? Merre járok most? Milyenek voltak az útvonalaim tíz éve? És ami ennél is fontosabb: pusztán helyrajzi kérdésről van szó, vagy mélyebb összefüggések után is érdemes kutakodni?

Elolvasom
Keresés