Nem akarják a diákok, hogy Vidnyánszky Attila átnevelje őket

Láng Zsuzsa | 2022.11.21. 09:06

Olvasási idő kb. 7 perc

Kifinomult és értő közönséget választott Vidnyánszky Attila nehezen meghozott döntésének bejelentéséhez: a Belvárosi Polgári Szalonban, az Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom hallgatóságával osztotta meg elsőként, hogy korábbi elhatározásával ellentétben mégis elindul a Nemzeti Színház igazgatói posztjáért a következő ciklusban.

Nincs más választása. A jelenlegi krízisidőszakban nem teheti meg, hogy távozik, nemcsak azért, mert a munkatársai is arra kérték, hogy maradjon, de azért is, mert harcos világban élünk, és a frontvonalból nem is könnyű és nem is illik kilépni. Hiszen „nem feltétlenül jó hatások érik a magyar kultúrát, de helyt kell állni, vigyázni kell, hogy ne daráljanak be, és a lényegünket nem érintő eszmék uralkodjanak el… Ez egy háborús helyzet és jóval előbb elkezdődött, mint az orosz-ukrán háború.”

Valóban, sokkal korábban.

Rögtön a második Orbán-kormány regnálása kezdetén, egyebek között az Alkotmány sajátosan véghezvitt alaptörvényesítésével, az azóta méltán elfeledett elszámoltatási kormánybiztos ámokfutásával, a sikkasztással alaptalanul megvádolt filozófusok perével, a színházigazgatók kinyírásával, az Akadémia ellehetetlenítésével, az egyetemi vagyon alapítványba szervezett lenyúlásával, végül(?) a Színház- és Filmművészeti Egyetem megszállásával.

Ez utóbbi téma élénk érdeklődést ébresztett a nemzeti egységért megmozduló asszonyok körében is, nem is csoda, hiszen Vidnyánszky Attilát mégsem akárki, hanem Szarka Eszter, az SZFE gépesített lövész ezredesből kancellárrá kinevezett Szarka Gábor – TGM-et idézve: militarizált egyetemi pedellus – édesanyja kérdezgette. A közönség meleg fogadtatásán felbuzdult vendég azt is elmondta, hogy a diákok áthangolása nem egyszerű dolog. A felsőbb évesek még azok közé tartoznak, akik az előző érában jutottak be az egyetemre, az ügy még most sem érte el a nyugvópontját, bár az a hisztéria, ami a közéletet és a sajtót uralta, már lecsillapodott.

Ezt olvashatja még a cikkben:

Mivel magyarázza a kulturpápa, hogy ütni kell?

Mit reagáltak az átnevelésre ítélt diákok?

Kinek kellene valójában új gerincet növeszteni?

Olvasd el ezt a cikket,
csak 199 Ft!

vagy

Fizessen elő a Jelen online cikkeire, vagy jelentkezzen be
csak havi 1500 Ft!

Még több olvasnivaló a témában.

Európai Bizottság: a kkv-k számíthatnak a brüsszeli mentőövre

Fóti Tamás

Az Európai Bizottság (EB) minden évben megrendezi – közösen az éppen soros EU elnökséggel – a kis- és középvállalatok találkozóját. Több száz cég tulajdonosa vagy vezetője egyeztethet az európai döntéshozókkal, az Európai Parlament képviselőivel, a résztvevők megosztják egymással tapasztalataikat és elvétve siralmaikat, ha elégedetlenek a kkv-kre vonatkozó direktívákkal, ösztönzőkkel, szabályzókkal.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Győri diák nyerte az Európai Unió esszépályázatát

Fóti Tamás

Az Európai Unió kis- és közepes méretű vállalatainak idei éves találkozóján, Prágában hirdették ki a fiatalok számára kiírt esszépályázat győztesét. A beérkezett több mint 30 pályamű közül meghívták a nemzetközi zsűri által legjobb háromnak ítélt szerzőjét, és közülük került ki a győztes. Idén magyar siker született, Vass Viktória nyerte el a legjobb pályázat díját.

Elolvasom

Szupermérföldekre került az uniós pénztől a magyar kormány

Lakner Zoltán - Tóth Ákos

Az Európai Bizottság egyrészt továbbra is fenntartja a kohéziós alapokból Magyarországnak járó összeg egy részének visszatartására vonatkozó javaslatát, másrészt jóváhagyta az úgynevezett helyreállítási tervet, amelynek célja a Covid-válság hatásainak enyhítése. A kohéziós alapok kapcsán az Európai Bizottság a jelek szerint ezúttal nem hagyta átverni magát, míg a helyreállítási alap esetén a magyar kormány számos pozícióját feladta, így például jöhetnek a szélerőművek és számos, a közoktatás deszegregációját szolgáló intézkedést is végre kell hajtania. Nagyon úgy tűnik, hogy a kontroll folyamatos lesz, minden egyes fillér, illetve euró csak a beruházás végrehajtásának ellenőrzése után érkezhet.

Elolvasom
Keresés