Katona Klári Party, Jacob Collier módra

Mit hallgatok? – kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

A dal 1983-ban jelent meg Lionel Richie második szólóalbumán. Az All Night Long meghódította a világot. Milliók kedvence lett és évtizedeken át az is maradt. Mindenhonnan csak szólt, szólt és szólt…

A dalt, Jacob Collier, a zenész, az énekes, a hangszerelő, a producer, a multi-instrumentalista 2018-ban formálta saját ízlésére. Feldolgozásában az egyszerű pop-sláger tobzódik a harmóniákban és azok megszólaltatásának örömében.

Hangszereléséért 2020-ban Grammy díjat kapott. A legjobb vokális és hangszeres arrangement kategóriában.

Djesse (Vol.1) című lemezén jelent meg először a feldolgozás. Azóta a Royal Albert Hall patinás falai közt is eljátszotta már, az eredeti verzióban.

Kedves Olvasónk, ennek az érdekes cikknek még nincs vége!

Ha továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor ezzel hozzájárul a Jelen független szerkesztőségének fennmaradásához. Az előfizetésért cserébe színvonalas elemzéseket, interjúkat, riportokat és publicisztikákat kínálunk.

Kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Kérjük, jelentkezzen be, ha Ön már regisztrált előfizető.

A Jelen egy pártoktól független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. A lap újságírói mélyen elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!