Katona Klári Repülés Yolanda Adams-szel

Mit hallgatok? – kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

 

A gospel felemelő. Emelkedettségével hív. Rezgéseibe fogad. 

Gyökerei szerteágazók. Egyik részét máig amateur activity, a keresztény emberek mindennapi énekbeszéde formálja. De a country zene fejlődési útjával párhuzamosan él és lüktet a country és blue grass gospel is. Ami ma a dél gospeleként ismert, ugyanúgy fejlődik, formálódik és írja történetét a huszadik századon átivelve napjainkig. Bár a professzionális zenészektől hallható gospel kortárs vonulatán a popzenei hatás is érezhető, a felemelő érzetéből nem veszít.

Yolanda Adams a modern gospel nagyasszonyaként ismert. De otthonosan mozog a soul zene a rhythm and blues világában is. Őt hallgatva egy nyelvezetet ad a három, szétválasztottan megnevezett stílus. Éneklése megnyitja a műfaji megkülönböztetés határait. Szabadon áradó hangjai a felszabadultságba, az érzelmek félelem nélküli átélésének territóriumába visznek.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!