Katona Klári Vallomás Jennifer Hudsontól Al Green után 40 évvel

Mit hallgatok? - kérdezik tőlem újra meg újra. Mindent. Műfajtól, előadótól függetlenül. Szabadságot kapva. Mert a műfajoktól való függetlenítés engedett először igazi különleges zenei élményekhez jutni. Rájuk találni, az élményt megélni: fantasztikus. Megosztani valakivel, pedig a legnagyobb örömök egyike.

Megénekelt érzelmek hányszor kápráztattak el már bennünket. Nyílt, a hangokban elküldött egyszerű igazságaik azonnal megérintenek. Olyasmi is, amit hangosan sosem mondanánk ki. Mert ki tudja miért, érzelmeket nehezen fejezünk ki, az egyértelműen bennünk élőről is nehezen beszélünk. Szemérmességünk nemigazán enged utat a másiknak szánt, közben bennünket is megmelengető  érzelmek megfogalmazásának, kifejezésének. Így sokszor se nem azt kapjuk, így aztán nem is azt adjuk, amit szeretnénk. Pedig mennyire éltető. Aztán a zene nyelvén egyszercsak megszólal… Mindegy a legyintés, a fanyalgás. Mindegy hányan mondják, hogy ez is csak egy újabb dal a szerelemről, mert elér hozzánk. Mindegy, hogy férfi, vagy nő énekli meg, mindegy melyikük hangján szólal meg. Vallomásaik megejtőek. Magukkal ragadnak. Mintha minden hang belőlünk is szólna, helyettünk beszélne. 

Egyszerűen gyönyörű – éneklik.

Az egyszerűen gyönyörű. Az volt. az marad.

Tisztelt Olvasónk, a cikknek még nincs vége!

A Jelen egy pártoktól és médiacégektől független hetilap és online portál, amelynek tulajdonosai a szerkesztők, támogatói az olvasók. Mélyen elkötelezettek vagyunk a szabadság, a demokrácia, a jogállam és a társadalmi igazságosság értékei mellett. A szabad média ma veszélyben van Magyarországon, a független sajtó kizárólag az olvasók támogatásával maradhat fent. Mi nem adományt kérünk, hanem színvonalas, sokszínű, kritikus tartalmat kínálunk az előfizetésért cserébe.

A Jelen oldalán kizárólag a szerzőink saját írásai olvashatók. Nem foglalkozunk hírek utánközlésével és újracsomagolásával. Legfontosabb küldetésünk, hogy színvonalas elemzések, riportok, interjúk és vélemények közlésével segítsük megérteni a közéleti események összefüggéseit. Ha most továbblép a teljes cikk elolvasásához, akkor a Jelen független szerkesztőségének további munkájához is hozzájárul.

Amennyiben egyetért a céljainkkal, kérjük, fizessen elő a Jelen nyomtatott vagy online változatára!

Jelentkezzen be, ha már regisztrált előfizető.

Köszönjük, hogy a Jelen mellett döntött!