A rák nem egyenlő a halállal

Kormos Lili | 2022.02.16. 18:02

Olvasási idő kb. 2 perc

Singer Magdolna író, gyásztanácsadóval és Hárs Anna dramaturggal a PanoDráma Kár, hogy rák című előadása kapcsán Kormos Lili beszélgetett. Podcast.

Akció

Azt, hogy ennek az adásnak a témája mennyire nehéz, hogy mennyire nincs rutinunk arra, hogy a halálról, az elmúlásról, a gyászról beszéljünk, akkor értettem meg igazán, mikor leültem vázlatot készíteni ehhez a beszélgetéshez. Mondják, a halál az élet része, és mint minden ilyen, egyszerre tűnik végtelenül egyszerűnek, és már a felfoghatatlanságig misztikusnak.

A PanoDráma társulat Kár, hogy rák című előadása, a társulat életében is különleges helyet foglal el, egyrészt mert épp ezeket a súlyos tabutémákat próbálja érthetővé, feldolgozhatóvá tenni, másrészt pedig azért, mert a darab ötlete Lengyel Anna dramaturgtól, a társulat életrehívójától származik, aki a saját rák történetét akarta színpadra állítani, igaz, nagyon más formában, mint ahogy végül a közönség láthatta, Anna ugyanis a bemutatót már nem élhette meg. Hárs Annával, az előadás dramaturgjával, és Singer Magdolna író, gyásztanácsadóval szembenézés nehézségeiről, megküzdési stratégiákról fogunk beszélgetni, és megpróbáljuk feltárni, hol rejlenek a válaszok az elmúlással kapcsolatos kérdéseinkre.

Akció

Még több olvasnivaló a témában.
Ez is érdekelheti még

Orbán Viktor történelmi bűne lenne az uniós pénzek elvesztése

Tóth Ákos

Kizárólag Orbán Viktor és az általa működtetett rendszer hibája az, ha Magyarország elesik akár egyetlen, neki járó eurótól is – mondja lapunknak Cseh Katalin, aki szerint van esély annak elérésére, hogy a jövőben az eddigieknél nagyobb arányban érkezzenek közvetlen források Brüsszelből a településekhez, civil szervezetekhez. A Momentum EP-képviselőjével az ellenzék helyzetéről és a Momentum jövőjéről is beszélgettünk.

Elolvasom

Hogyan emeljük a benzinárat 33 százalékkal, politikai kockázat nélkül?

Vető Balázs

2021. november 15. óta volt érvényben Magyarországon az üzemanyag árakat maximalizáló szabály. Bár többször szűkült a jogosultak köre, de a magyar autósok többsége 480 forintért juthatott hozzá a benzinhez vagy a gázolajhoz. Mármint, ha éppen lehetett kapni. 2022 utolsó negyedévében egyre gyakrabban hallhattunk arról, hogy a kutak jelentős részén nem lehet hatósági áras üzemanyagot kapni. December első napjainak egyik vezető híre pedig már az volt, hogy szinte sehol nincs nemhogy hatósági áras üzemanyag, de semmilyen más típus sem. A legtöbb szakértő szerint a hiányt az árszabályozás okozza. Hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani úgy, hogy az Orbán-kormány felelőssége fel se merüljön?

Elolvasom
Keresés