Az apák, ha korán mennek el, örökre szuperhőssé válnak

Kormos Lili | 2022.03.28. 16:22

Olvasási idő kb. 1 perc

A Jelen podcastjának Haász János, író, újságíró, a Telex munkatársa volt a vendége.

“Volt egy csomó rossz megoldásom az életben, aztán mégis jól alakultak a dolgok.” — Haász János Apám óriás lesz című, nem rég megjelent könyve kapcsán rengeteg mindenről lehet beszélgetni. Például fociról, ami egyszerre játék, halálosan komoly férfi dolog, barátságok alapköve, és ami néha a maga megfakult emlékeivel is képes megőrizni egy kisfiú emlékeit az ő szuperhős apjától. Mert az apák, ha korán mennek el, és örökre, szuperhőssé válnak, hisz nem marad idő a konfliktusokra, a harcokra, a családon belüli “helyosztók” lejátszására. Apaszerepekről, hiányokról, Fradiról, Arsenalról és a Vasasról, gyerekkorról és fel nem növésről beszélgettünk a szerzővel a Jelen podcast legújabb adásában.

Akció

Még több olvasnivaló a témában.
Ez is érdekelheti még

Orbán Viktor történelmi bűne lenne az uniós pénzek elvesztése

Tóth Ákos

Kizárólag Orbán Viktor és az általa működtetett rendszer hibája az, ha Magyarország elesik akár egyetlen, neki járó eurótól is – mondja lapunknak Cseh Katalin, aki szerint van esély annak elérésére, hogy a jövőben az eddigieknél nagyobb arányban érkezzenek közvetlen források Brüsszelből a településekhez, civil szervezetekhez. A Momentum EP-képviselőjével az ellenzék helyzetéről és a Momentum jövőjéről is beszélgettünk.

Elolvasom

Hogyan emeljük a benzinárat 33 százalékkal, politikai kockázat nélkül?

Vető Balázs

2021. november 15. óta volt érvényben Magyarországon az üzemanyag árakat maximalizáló szabály. Bár többször szűkült a jogosultak köre, de a magyar autósok többsége 480 forintért juthatott hozzá a benzinhez vagy a gázolajhoz. Mármint, ha éppen lehetett kapni. 2022 utolsó negyedévében egyre gyakrabban hallhattunk arról, hogy a kutak jelentős részén nem lehet hatósági áras üzemanyagot kapni. December első napjainak egyik vezető híre pedig már az volt, hogy szinte sehol nincs nemhogy hatósági áras üzemanyag, de semmilyen más típus sem. A legtöbb szakértő szerint a hiányt az árszabályozás okozza. Hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani úgy, hogy az Orbán-kormány felelőssége fel se merüljön?

Elolvasom
Keresés