Fényképezőgéppel Budapesttől a Bajkál tóig

Kormos Lili | 2021.08.28. 18:25

Címkék:

fotó podcast

Olvasási idő kb. 1 perc

A Margó irodalmi díjjal is kitüntetett Szöllősi Mátyás másik szenvedélye a fotózás. Többek között ő hozta létre a Budapest katalógust, de az általa is nagyon szeretett fővárosunknál jóval messzebbre is eljutott. Erdély, Beregszász, Baskír-föld, Indonézia csak néhány hely, ahol megfordult, hogy megörökítsen embereket és történeteket. Mitől lesz jó egy portré? Hogy lehet úgy megmutatni a szegénységet, az öregséget vagy a kiszolgáltatottságot, hogy az ne legyen giccses, ne legyen túlzás, mégis lehessen érezni a súlyát? Mit tesz a portréfotózással a kismillió fotós applikáció és a szelfik kora? Kormos Lili beszélgetett Szöllősi Mátyással.

Még több olvasnivaló a témában.

A gyűlöletkeltő propaganda ellenére nőtt az LMBTQ emberek elfogadása

Petike Áron

Egyre többen merik felvállalni meleg és transznemű identitásukat Magyarországon, és velük kapcsolatban a társadalmi elfogadottság is növekvőben van a Medián tavaly decemberben végzett felmérése szerint. A 2022. áprilisi népszavazási kampány meleg- és transzellenes propagandája, valamint a kormány manipulatív kérdéseire leadott több mint három és fél millió támogató válasz (nem szavazat) ellenére a magyar társadalom jelentős része számára a melegek társadalmi jelenléte és elfogadása a hétköznapok részévé vált.

Elolvasom

Isteni San Diego

Hegyi Iván

Szép telei voltak Tóth Zoltánnak a 2010-es években. A San Diego Sockers 2011 februárjában visszavonultatta 1-es számú mezét, majd 2014 januárjában beválasztották az Indoor Soccer Hall of Fame-be. Kaliforniai klubja szerint ő volt „az amerikai teremfutball legjobb kapusa”. Itthon egyszer játszott a válogatottban és 33 első osztályú mérkőzésen az Újpest csapatában – nagypályán –, majd 1979 augusztusában, alig huszonhárom évesen, a szabad világba szökött.

Elolvasom
Ez is érdekelheti még

Tátrai Annamária: Szerintem a közmunka is megbélyegző

Tóth Ákos

Hatalmas vállalkozás eredményeit tette közzé Tátrai Annamária statisztikus, szociológus a Tárki által jegyzett Társadalmi Riport 2022 című kötetben. A tanulmányában megrajzolta Magyarország szegénységi térképét, s becsléseket tett a szegénységben, illetve a súlyos anyagi nélkülözésben élők arányára az egyes járásokban. Úgy tűnik mintha a kormány lemondott volna a legszegényebb településeken élőkről. A kutatóval beszélgettünk.

Elolvasom
Keresés