Kormos Lili Igazolhatja-e gyerekek bántalmazását a sportsiker?

A Cseh László által nemrégiben kirobbantott "Turi-ügy" nem az első és félő, hogy nem is az utolsó napvilágot látott sportbotrány. Arra kértük dr. Goschi Gabriella sportpszichológust, hogy segítsen megérteni az élsport világát.

Az élsport világát sűrűn átszövik a rossz beidegződések, a hibás tradíciók és még mindig érvényes az a szemlélet, hogy a sikerhez vezető út könnyekkel, szenvedéssel és megaláztatással van kikövezve.

dr. Goschi Gabriella sportpszichológus szerint ez a szemlélet krízist generált a sport világában, ugyanakkor azt is hozzáteszi, hogy a krízis egyúttal lehetőség is. Lehetőség arra, hogy felülvizsgáljuk a rendszert és benne magunkat, hogy új megoldásokat keressünk, hogy egy lelki és fizikai egészséget valóban szolgáló sportéletet hozzunk létre.

Tényleg össze kell roppanni az aranyérem súlya alatt? Mikor érdemes elkezdeni versenyzőket nevelni? Miért válik bántalmazóvá a sikeredzők egy része és miért nem szállnak szembe velük a versenyzőik szülei? Elég lehet a "sok kicsi" hang ahhoz, hogy érdemi változást érjünk el? Többek között ezekről kérdezte a szakembert a Jelen Podcast legújabb adásában Kormos Lili.

Black

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.