Lakner Zoltán Bodnár: Látványpékség az árrögzítés

Podcast

Több év kormányzati gazdaságpolitikája játszik döntő szerepet a magas hazai infláció kialakulásában Bodnár Zoltán pénzügyjogász szerint. A Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke azt állítja: a kormány által bejelentett árrögzítés nem csak elégtelen, hanem alkalmatlan is a drágulás megállítására.

Akció

Magyarországon már 2019 végére a jegybanki toleranciaszint határára jutott az infláció, mégsem történt semmilyen hathatós intézkedés a folyamat megfékezésére - mondja Bodnár Zoltán a Lakner Zoltánnal folytatott beszélgetésben. Szerinte az "árstop" a politikai kommunikáció területéhez tartozik, gazdaságpolitikai intézkedésként értelmezhetetlen.

Az ellenzék által javasolt áfa-csökkentés hozhatna részmegoldást, de valójában a gazdaságpolitika alapvető átalakítása szükséges. Ugyanez vonatkozik az államadósság kezelésére is. A gazdasági szakember néhány olyan intézkedést is említ, amelyek segíthetnének mozgástérhez juttatni egy lehetséges új kormányt, amennyiben az ellenzék nyerné meg a tavaszi választást.

A podcast itt hallgatható meg:

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.