Kormos Lili A munka is lehet függőség, és az sem egészséges

Podcast a munkamániáról

Betegség-e a munkamánia? Mennyire nehéz függőségként azonosítani egy olyan viselkedést, ami egy alapvetően nemes, és becsülendő cselekvéshez kapcsolódik? Mindenki munkamániás, aki sokat dolgozik? A férfiak, vagy a nők vannak nagyobb veszélynek kitéve ezen a területen? Csak néhány a Munkafüggők - Az önkizsákmányolás lélektana című könyv által felvetett kérdések közül, amelyekről Kormos Lili beszélgetett a szerzővel.

Dr. Kun Bernadette, pszichológus, tanszékvezető egyetemi docens, az ELTE PPK Klinikai Pszichológiai és Addiktológiai Tanszékének munkatársa könyvében egy olyan jelenséggel foglalkozik, aminek a megítélése még szakmai körökben sem egységes, össztársadalmi szinten pedig sokan még azzal sincsenek tisztában, hogy a munkafüggőség létezik, azzal pedig pláne nem, hogy esetleg épp őket is érinti. Épp ezért kell beszélni róla, mert napjaink egyik legelterjedtebb viselkedési addikciójáról van szó, amit, szemben mondjuk a szerhasználati függőséggel, nem hogy elítél a világ, de egyenesen támogatja, sőt megerősít benne.

A Jelen podcast legújabb adásában a szerző lesz segítségünkre abban, hogy ezt a bonyolult, és még mindig sok kérdést felvető jelenséget egy kicsit jobban megértsük.

Kedves Olvasónk!

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ha igen, akkor kérjük, segítse Ön is a Jelen fennmaradását. A sajtó szabadságát egyedül az olvasókkal közösen védhetjük meg. A támogatásokat a Jelen Mindenütt Alapítvány oldalán lehet egyszerűen és biztonságosan elküldeni nekünk. Köszönjük a segítségét.