Politikai szerencsejáték a homofób népszavazás, nem biztos, hogy Orbán tudja, mit csinál

Lakner Zoltán | 2021.07.22. 16:15

Olvasási idő kb. 1 perc

Járvány előtti narratívaépítési kísérelteihez igyekszik nagy tempóban visszatérni a kormány, e törekvés jegyében született a népszavazási kezdeményezés ötlete. A Szűcs Zoltán Gáborral folytatott beszélgetésben nem csak a népszavazás bejelentésének pillanatát elemeztük, hanem a NER európai pozícióit, az előttünk álló sokszoros kampány kilátásait, valamint azt, hogy tulajdonképpen miért választotta magának Orbán politikai otthonul a szélsőjobboldalt.

Még több olvasnivaló a témában.

Hajlik-e az iráni rendszer vagy törik?

Krajczár Gyula

Az Iránban szeptember óta tartó tüntetések nyomán az ország főügyésze, Mohammad Jafar Montazeri bejelentette, hogy megszüntetik az úgynevezett erkölcsi rendőrséget, s elkezdik tanulmányozni a nők nyilvános kendő- és ruhaviselési szabályait tartalmazó törvényt. Most még nehéz megítélni, hogy tényleges, komoly engedményről van-e szó. Az biztos, hogy a lázongások egyelőre nem enyhülnek, s a rezsim egyre szélesebb skálán keresi a normalizálás eszközeit.

Elolvasom

Űrverseny 2.0: Amerika és Kína célba vette a Holdat

Krajczár Gyula

Többszöri halasztás után november 16-án Floridából útjára indult az Artemis I nevű Hold-misszió. Ezzel kezdetét vette a 2017-ben indult új amerikai Hold-program első űrbéli szakasza. A küldetésen még nem utazik ember, az Orion űrjárműben rengeteg szenzorral feljavított próbababák foglalnak helyet. A parancsnoki székben ülő test a Commander Moonikin Campos névre hallgat.

Elolvasom
Keresés