„Rendezőközpontúak a magyar színházak”

Jelen Podcast - Schruff Milánnal és Maros Andrással

Kormos Lili | 2022.05.08. 11:32

Olvasási idő kb. 1 perc

Maros András, Redőny című legújabb darabjának kapcsán Kormos Lili beszélgetett a szerzővel és az előadás egyik főszereplőjével.

A Redőny című darabban megismerjük Évát, a nyírségi Hamupipőkét, meg az anyját, aki jót akar ugyan, de már majdnem elmehetne gonosz mostohának is, meg Attilát, aki úgy tűnik, megmenteni jön a királykisasszonyt, csak aztán valahogy mégsem… Furcsa, aktuális mese ez, ami mindannyiunknak és mindannyiunkról szól. Maros Andrással, a darab szerzőjével, és Schruff Milánnal, az előadás egyik főszereplőjével lehetőségekről, bezártságról, a pokolba vezető jószándékról, szülőségről, és az elmenni-visszajönni nehézségéről beszélgetett Kormos Lili, a Jelen Podcast legújabb adásában.

Még több olvasnivaló a témában.
Ez is érdekelheti még

Orbán Viktor történelmi bűne lenne az uniós pénzek elvesztése

Tóth Ákos

Kizárólag Orbán Viktor és az általa működtetett rendszer hibája az, ha Magyarország elesik akár egyetlen, neki járó eurótól is – mondja lapunknak Cseh Katalin, aki szerint van esély annak elérésére, hogy a jövőben az eddigieknél nagyobb arányban érkezzenek közvetlen források Brüsszelből a településekhez, civil szervezetekhez. A Momentum EP-képviselőjével az ellenzék helyzetéről és a Momentum jövőjéről is beszélgettünk.

Elolvasom

Hogyan emeljük a benzinárat 33 százalékkal, politikai kockázat nélkül?

Vető Balázs

2021. november 15. óta volt érvényben Magyarországon az üzemanyag árakat maximalizáló szabály. Bár többször szűkült a jogosultak köre, de a magyar autósok többsége 480 forintért juthatott hozzá a benzinhez vagy a gázolajhoz. Mármint, ha éppen lehetett kapni. 2022 utolsó negyedévében egyre gyakrabban hallhattunk arról, hogy a kutak jelentős részén nem lehet hatósági áras üzemanyagot kapni. December első napjainak egyik vezető híre pedig már az volt, hogy szinte sehol nincs nemhogy hatósági áras üzemanyag, de semmilyen más típus sem. A legtöbb szakértő szerint a hiányt az árszabályozás okozza. Hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani úgy, hogy az Orbán-kormány felelőssége fel se merüljön?

Elolvasom
Keresés